Johansson de slotrit, Stevens wint Ladies Tour

De Zweedse Emma Johansson heeft de laatste etappe van de  Boels Rental Ladies Tour gewonnen, Evelyn Stevens won het eindklassement. De Amerikaanse van Specialized-Lululemon veroverde vrijdag de oranje leiderstrui en stond deze niet maar af.

 

 


Lisa Brennauer (tweede) en Ellen van Dijk (derde) mochten mee op het eindpodium. Zij won vorig jaar de ronde. ""Na mijn zege in de openingstijdrit in Tiel kon de stemming eindelijk al niet meer stuk, maar dan wil je natuurlijk de oranje leiderstrui wel tot het einde toe vast proberen te houden. Maar Brennauer was te sterk in de sprint en Stevens wist in de vierde etappe een kloof te slaan. In deze laatste etappe had ik eventueel willen aanvallen op de laatste beklimming van de Cauberg op acht kilometer van de streep, maar ik had de benen niet om deze twee sterke rensters echt onder druk te zetten. Ik vertrek hier tevreden met een podiumplaats en een ritoverwinning en met vertrouwen voor de wereldkampioenschappen in Ponferrada waar ik mijn wereldtitel op de tijdrit hoop te prolongeren."

Een wonder

Stevens heeft ook ambities op het WK, onder andere in de rit tegen de klok. "Hier is een wonder gebeurd, ik heb de Holland Ladies Tour gewonnen. Op - afgezien van vandaag - terrein waar ik normaal niet uit de voeten kan. Als je dit voorspeld had aan het begin van deze wedstrijd, had ik hard gelachen, maar het is gelukt. Wie weet wat er later in deze maand in Ponferrada nog in zit."

Knetemann aanvallend

Het was Roxane Knetemann die de wedstrijd open brak op de plaatselijke omlopen. Pas diep in de finale kreeg zij het gezelschap van Tatiana Guderzo, die vorig jaar de etappe won. De Italiaanse reed op de laatste beklimming van de Cauberg weg van de Nijkerkse van Rabo-Liv. Guderzo werd op haar beurt terug gehaald en voorbij gereden door Emma Johansson, die de rit won, nadat ze eerder op dit parcours ook al de Boels Hills Classic had gewonnen. Guderzo werd tweede, terwijl Kasia Niewiadoma naar de derde plek sprintte voor eindwinnares Stevens. 

Foto: © Sportfoto