Nieuws

 

Vos maakt rentree in Topcompetitie-opener

Marianne Vos keert zondag in de Drentse 8 terug in competitie, dat heeft ze aan de organisatie bevestigd. De olympisch kampioene van Londen kwam sinds haar eigen Marianne Vos Classic in mei niet meer in actie op de weg.

De kopvrouw van Rabo-Liv kampte met overtraindheid en reed maar twee wedstrijden op de weg in 2015, de andere was de Ronde van Gelderland. Bij de preentatie van het Wielerfestival in Aalburg zei ze te verwachten ook in haar eigen wedstrijd weer van de partij te zijn. Organisatrice Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe is blij met de komst van Vos. "Marianne vond een rentree in de wereldbeker een stap te ver en wil starten zonder druk. Ik ben blij dat ze daar onze wedstrijd voor heeft gekozen. ;Ik kijk er enorm naar uit en ben blij dat ik weer de aansluiting bij de ploeg kan maken”, zegt Vos er zelf over. “Ik ga niet naar Drenthe om te winnen. Mijn grote winst is dat ik wedstrijdritme kan opdoen. Dat is in dit stadium het belangrijkste. Ik ben nog niet op het niveau waar ik moet en wil zijn, maar ik ben goed genoeg om te koersen.”

De Drentse Acht van Westerveld is de enige wedstrijd die staat ingetekend op haar racekalender. Na de koers wordt bekeken hoe ze de rentree heeft verteerd en hoe het vervolgprogramma eruitziet. “Het zal even wennen zijn na tien maanden afwezigheid. De terugkeer in het peloton is een belangrijke, volgende stap in de opbouw.”