Wie stellen de Nederlandse vrouwenteams op in Bochum?

Wie stellen de Nederlandse vrouwenteams op in Bochum?

Zondag staat in het Duitse Bochum de volgende manche van de wereldbeker op het programma. Allevier de Nederlandse UCI-vrouwenteams sturen een afvaardiging naar het Ruhrgebied. Parkhotel Valkenburg heeft een geheel Nederlandse equipe met  Riejanne Markus, Ilona Hoeksma, Jermaine Post, Sophie de Boer, Rozanne Slik en Jip van den Bos.


Rabo-Liv stelt drie landgenotes op bij de Sparkassen Giro Bochum, de Duitse wereldbekerwedstrijd die zondag wordt verreden. Nederlands kampioene Lucinda Brand, Anna van der Breggen en Moniek Tenniglo reizen af naar Duitsland. Ze krijgen er gezelschap van Shara Gillow, Anna Knauer en Kasia Niewiadoma.<

Het doel van het Boels-Dolmans Cycling Team is zondag duidelijk, zo laat team manager Danny Stam uitschijnen: de leidende positie van Armitstead in de wereldbeker verdedigen en wellicht verstevigen. &nbsp;Ploegleider van dienst is Bram Sevens, die Chantal Blaak, Kasia Pawlowska, Christine Majerus, Romy Kasper en Demi de Jong mee neemt om Armitstead bij te staan. 

Lucy Garner is speerpunt van Liv-Plantur in de Sparkassen Giro in Bochum, de Duitse manche in de wereldbeker, zondag. De ploeg heeft behalve de Britse sprintster ook Amy Pieters achter de hand, die afgelopen weekeinde nog derde werd in La Course. De beide rensters weten zich omringd door Willeke Knol, Claudia Lichtenberg, Sara Mustonen en Julia Soek.

Foto: © Sportfoto: vorig jaar won Marianne Vos in Bochum