Guarischi houdt Brand van winst in Bochum

Guarischi houdt Brand van winst in Bochum

Barbara Guarischi heeft de Sparkassen Giro Bochum gewonnen. De Italiaanse van Velocio-Sram hield Lucinda Brand (Rabo-Liv) net van de winst. Emilie Moberg werd derde namens Hitec. Lizzie Armitstead blijft leidster in de stand.

De renster van Boels-Dolmans vond dat het belangrijkste aan het einde van de dag. "Het is hier toch gevaarlijk in de finale, ik ging nog twee keer bijna tegen de vlakte in de finale en zag dat in ieder geval de concurrentes uit de top van de wereldbekerstand niet al teveel profiteren. In Vargarda en Plouay vind ik terreinen die mij meer liggen." 

 


Guarischi won gisteren de Prudential Ride en was binnen 24 uur opnieuw winnares van een wedstrijd. "Ongelofelijk, ik had daar niet op gerekend. De eerste ronde dacht ik nog aan afstappen en ook halverwege de wedstrijd gaf ik nog aan bij wegkapitein Trixi Worrack dat ik me niet super voelde. Maar toen de sprint kwam, kon ik toch nog een keer versnellen. Het moest wel echt uit mijn tenen komen om Lucinda Brand nog voorbij te komen. Maar wat maakt het uit, ik win hier mijn eerste wereldbekerwedstrijd en ook nog wel in het thuisland van mijn ploeg. Geweldig!
 
Lucinda Brand rekende zich vooraf al rijk in deze Duitse wereldbekerwedstrijd. "Ik kan ook een massasprint rijden die rechttoe, rechtaan is, maar dit soort aankomsten liggen me nog iets meer. Je moet je heel goed positioneren en op het goede moment naar voren rijden en zo als eerste de bocht induiken. Dat kan ik gewoon heel goed. In de Energiewacht Tour won ik ook zo, maar daar lag de finish nog iets korter na de bocht. Hier kon een echte sprinter als Guarischi de kloof toch nog dichten. Het was heel close, maar ik heb er simpelweg alles aan gedaan om te winnen. Ik ben blij met de kansen die ik krijg bij Rabo-Liv op dit soort parcoursen en ga me nu vooral op het WK in Richmond richten."
 
Foto: © Sportfoto