Nederlandse vrouwenteams klaar voor dubbele opdracht

Nederlandse vrouwenteams klaar voor dubbele opdracht

In Vargarda zijn vandaag (ploegentijdrit) en zondag (wegwedstrijd) allevier de Nederlandse UCI-vrouwenteams actief. Het Boels-Dolmans Cycling Team merkte in de Ladies Tour of Norway dat het vormpeil momenteel dik in orde is bij de rensters. De ploeg van Danny Stam won er de drie belangrijkste truien en het ploegenklassement.

 


"Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijden in Zweden” aldus Stam, die in Vargarda niet over Ellen van Dijk kan beschikken, die nog niet geheel hersteld is van haar sleutelbeenbreuk uit La Course. Wel voegde wereldbekerleidster Lizzie Armitstead zich weer bij de ploeg na een verkenning van het olympische circuit in Rio de Janeiro. Het Boels-Dolmans Cycling Team rijdt met twee verschillende ploegen in de ploegentijdrit (vrijdag) en de wegwedstrijd (zondag). De vaste kern bestaat uit Evelyn Stevens, Chantal  Blaak, Lizzie Armitstead, Kasia Pawlowska en Christine Majerus. In de ploegentijdrit is Romy Kasper ook present, in de wegwedstrijd is Megan Guarnier (de eindwinnares van de Ladies Tour of Norway) aanwezig. 

Ook Liv-Plantur heeft de selectie rond voor de wereldbekerwedstrijden in Zweden. De ploeg heeft met Amy Pieters, Floortje Mackaij en Julia Soek drie Nederlandse vrouwen present. Verder zijn Claudia Lichtenberg, Molly Weaver en Sara Mustonen aangewezen voor de dubbele opdracht.

Parkhotel Valkenburg rijdt  deze wereldbeker ook. De ploegleiding van de Nederlandse UCI-vrouwenploeg Natalie van Gogh en Riejanne Markus geselecteerd. Ook Rozanne Slik, Jermaine Post, Marijn de Vries en Ilona Hoeksma zijn van de partij in Zweden.

Als laatste van de vier Nederlandse vrouwenploegen heeft Rabo-Liv bekend gemaakt welke rensters er actief zijn in de ploegentijdrit in Vargarda. Vier Nederlandse vrouwen staan aan het vertrek in deze ploeg. Dat zijn Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Thalita de Jong en Moniek Tenniglo. Verder zijn Shara Gillow en Kasia Niewiadoma aangewezen.

Bij Bigla is ook Vera Koedooder voorzien.