Wint Van der Breggen de wereldbeker?

Wint Van der Breggen de wereldbeker?

Anna van der Breggen heeft de beste papieren om de eindzege in de wereldbeker in de wacht te slepen. De renster van Rabo-Liv staat tweede in de rangschikking. Jolien D'hoore - die zich al weinig kansen toe dichtte op het parcours in Plouay - heeft besloten har WB-trui niet te verdedigen in de GP Plouay.

 


Dat zegt ze in Het Laatste Nieuws. "Als ik naar Plouay moet afreizen, verlies ik al snel drie dagen en bovendien vind ik daar een parkoers dat niet het mijne is. Dus ik verkies om nu nog een paar dagen stevig te trainen en volgende week dinsdag start ik in de Boels Rental Ladies Tour, een belangrijke rittenkoers, waar ik me ook wil tonen."De renster van Wiggle-Honda won na de Boels Ronde van Drenthe zondag ook de Vargarda Road Race en ontfutselde de leiderstrui aan Lizzie Armitstead, die door pech niet mee kon sprinten om te punten. 
Meer goed nieuws bij Rabo-Liv: Roxane Knetemann is erin geslaagd tijdig in vorm te raken voor het laatste deel van het seizoen, nadat ze haar bovenarm brak in de Giro Rosa. De Nijkerkse is door Rabo-Liv opgenomen in de selectie voor de GP Plouay.
Daar komt ze in actie met Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Kasia Niewiadoma, Shara Gillow en Pauline Ferrand Prevot. Knetemann werd ook geselecteerd voor het wereldkampioenschap op de weg in Richmond. De renster van Rabo-Liv hoopt in de GP Plouay en de Boels Ladies Tour haar oude vormpeil van eerder dit seizoen terug te krijgen. "En dan hoop ik op het WK nog heel nuttig te zijn voor Anna van der Breggen."


Na de verloren wereldbekertrui van Lizzie Armitstead in Vargarda zondag – waar pech haar parten speelde – is de focus bij het Boels-Dolmans Cycling Team niet in eerste instantie gericht op het terug veroveren van dat tricot in de GP Plouay. “We gaan zaterdag voor de dagzege en zien wel wat daar nog meer uit voort vloeit” zegt teammanager Danny Stam. Behalve Lizzie Armitstead heeft hij immers in deze selectieve finalewedstrijd van de wereldbeker meerdere ijzers in het vuur. Ook Demi de Jong (ingevlogen voor de geblesseerde Chantal Blaak), Evelyn Stevens, Megan Guarnier, Christine Majerus en Kasia Pawlowska maken deel uit van de selectie.
 

Liv-Plantur start met drie Nederlandse vrouwen in de GP de Plouay: Floortje Mackaij, Julia Soek en Kyara Stijns. Kopvrouw is de Duitse Claudia Lichtenberg. Molly Weaver en Sara Mustonen maken de selectie van Hans Timmermans compleet. 

Parkhotel Valkenburg is de vierde Nederlandse UCI-vrouwenploeg die deel neemt aan de slotmanche van de wereldbeker voor vrouwen zaterdag: de GP Plouay in Frankrijk.
Riejanne Markus, Ilona Hoeksma, Jermaine Post, Jip van den Bos, Rozanne Slik en Pauliena Rooijakkers komen in actie namens de ploeg van Raymond Rol.