D'hoore slaat haar slag in Boels Ladies Tour

D'hoore slaat haar slag in Boels Ladies Tour

Jolien D'Hoore heeft de openingsrit van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Vlaamse bleef Lucy Garner (Liv-Plantur) en Nederlands kampioene Lucinda Brand (Rabo-Liv) voor in 's-Heerenberg en is de eerste leidster in de ronde.

Brand was na afloop tevreden over haar uitslag. "Het was een lastige finale met nog wat verkeersobstakels, maar ik kon mezelf goed van voren houden. Tegen de aanzet van D'hoore en Garner kon ik niet op in volle sprint, maar met een derde plek kan ik goed leven. Het is de bedoeling voor ons bij Rabo-Liv om vooral geen tijd te verliezen deze dagen en alles wat je daarbij meer pakt, is mee genomen. Naar het klassement gaan we pas kijken na de tijdrit op vrijdag, dan kunnen we een een plan maken voor de laatste dagen."

 


Druk van ketel

Jolien D'hoore is bezig aan een sterk seizoen met ook ritzeges in de Boels Ronde van Drenthe en de wereldbekerwedstrijd in Vargarda. Ze miste de Grand Prix Plouay zondag, besloot haar wereldbekertrui niet te verdedigen, en focuste op deze etappekoers. "Natuurlijk was het wel met gemengde gevoelens om niet te starten in Plouay. Maar ik heb een goede trainingsweek gehad en pluk hier toch de vruchten van mijn beslissing. Ik kwam hier om een rit te winnen en die druk is nu van de ketel. We zullen zien of er nog meer kunnen volgen, al wil ik mijn ploeggenotes van Wiggle-Honda ook kansen geven, het hoeft niet alleen voor mij te zijn. Over de eindzege droom ik niet direct, al hoop ik wel een sterke slotrit in Limburg te rijden dit jaar."

Weinig aanvallers

De etappe kende weing aanvallen van betekenis, de prijs voor de strijdlust ging naar Demi de Jong van Boels-Dolmans die in de slotronde nog een poging waagde. "Maar met vijf minuten ben je ook weer terug gehaald. Ik wilde het proberen, maar je weet vooraf dat het moeilijk wordt. Gelukkig voor het team staan we toch in de picture op het huldigingspodium voor het gebouw van onze sponsor Specialized."

Foto: © Sportfoto