Duitse Brennauer wint en leidt in Ladies Tour

Duitse Brennauer wint en leidt in Ladies Tour

De Duitse Lisa Brennauer heeft de vierde etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene tijdrijden bleef Ellen van Dijk twee seconden voor in een elf kilometer lange tijdrit rond Oosterhout. In het klassement is de Duitse de nieuwe leidster. Ze nam de leiding over van de Amerikaanse Hall. Lucinda Brand volgt in de nieuwe rangschikking op één tel. 


Brennauer was blij met haar dubbelslag. "In de regenboogtrui winnen is natuurlijk altijd mooi als tijdrijdster. Ik heb wel wat geluk gehad omdat het droog was tijdens mijn tijdrit. Het was een parcours met veel bochten en in de regen is dat extra lastig. Ik hoorde al dat Ellen heel dichtbij mijn tijd kwam bij het tussenpunt, dus ik wist dat het spannend zou worden. Heel mooi dat ik net de zege pak. Ook zij had droge omstandigheden. Wat de anderen betreft: of ik anders niet gewonnen had, weet ik niet, maar de verschillen waren anders misschien geringer geweest. Natuurlijk gaan we nu voor de eindzege ook, maar de blokken van Rabo-Liv en Boels-Dolmans zal ik niet onderschatten. Lucinda Brand staat immers maar op één tel."

Dubbel gevoel Van Dijk

Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) zat net aan de andere kant van de streep. "Vooraf had ik voor dit resultaat getekend, maar twee tellen is heel weinig, dus ik was er dichtbij en dan is het jammer dat ik er net naast grijp. Het is goed dat ik na een periode van inactiviteit zo dicht bij de wereldkampioene kom qua tijd. Aan de andere kant was dit geen standaardtijdritparcours: het was niet lang en er zaten ontzettend veel bochten in. Met name in het begin en daar lever ik achteraf mijn tijd ook in. Ik weet niet of ik in de regen wel voluit had durven gaan op dit parcours."

Foto: © Sportfoto