Van der Breggen grijpt net naast wereldtitel

Van der Breggen grijpt net naast wereldtitel

Anna van der Breggen heeft haar tweede wereldkampioenschap tijdrijden bij de elite-vrouwen op het podium afgesloten. De Nederlandse eindigde op een tweede plaats op slechts twee tellen van de regenboogtrui. Linda Villumsen greep de titel. Ellen van Dijk werd zevende.

 


Titelverdedigster Lisa Brennauer eindigde op de derde plaats. Ellen van Dijk werd zevende. Van der Breggen kampte met gemengde gevoelens na afloop. "Het is mijn eerste echte tijdrit op een WK en dan is zilver mooi, maar het was krap en dat was jammer natuurlijk. Vooraf had ik echt wel getekend voor een zilveren medaille, maar als je op minder dan drie seconden van de regenboogtrui verwijderd bent dan voelt het toch een beetje alsof je de gouden medaille verloren hebt. Ik heb echt een ontzettend goed jaar en daar past deze zilveren plak natuurlijk wel goed bij. Dit geeft me veel vertrouwen voor de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in 2016.”

Ook Van Dijk in top-10 

De wereldkampioene tijdrijden van 2013, Ellen van Dijk, verscheen ook aan de start van het wereldkampioenschap. Van Dijk noteerde na de start de 16e doorkomsttijd, maar drong naarmate de wedstrijd vorderde de top-10 binnen. Uiteindelijk was haar tijd van 41:23,85 goed voor de zevende tijd. De Nederlandse kende onderweg wat problemen met haar materiaal. “Er zitten hier veel putten in de weg. Ik reed onderweg in zo’n put, waardoor het kan zijn dat mijn wiel is verschoven. Toen ik eenmaal gefinisht was bleek ik ook nog een lekke band te hebben. Natuurlijk baal ik ontzettend, want ik had graag willen laten zien wat ik in huis heb.”