WK: Armitstead verwijst Van der Breggen naar tweede zilver

WK: Armitstead verwijst Van der Breggen naar tweede zilver

Lizzie Armitstead is in Richmond wereldkampioene op de weg geworden. De Britse van Boels-Dolmans versloeg Anna van der Breggen (tweede) in de sprint. Ook op de tijdrit won ze een medaille van dezelfde kleur. Ellen van Dijk werd tiende. Megan Guarnier won namens de VS de bronzen medaille.


Bondscoach Johan Lammerts was na afloop tevreden over zijn ploeg.  "De dames hebben hier echt als een team gewerkt. Ze waren allemaal erg sterk en hebben zich allemaal in de wedstrijd laten zien. Eigenlijk ging alles volgens plan." Hoewel Van der Breggen natuurlijk wel tevreden is met zilver is ze toch teleurgesteld dat het goud door haar vingers geglipt is. "Opnieuw was ik heel dichtbij een gouden medaille. Op de tijdrit was het verschil minder dan drie seconden en ook nu lag het bijna voor het grijpen. Gelukkig weet ik Guarnier dan nog achter me te houden, maar het liefste had ik natuurlijk die regenboogtrui aangetrokken."

Armitstead in shock

 "Ik ben nog stees in shock"zei Armitstead direct na de wedstrijd. "Ik kon het haast niet geloven toen ik over de streep kwam. Het was een zeer tactische race. Ik testte de andere favorietes met twee ronden voor de boeg. In de finale ging ik richting de streep op kop van de groep. Maar toen startte Anna (van der Breggen) de sprint en dat was ideaal voor mij. Ik kan terug kijken op een heel mooi seizoen, maar dit is de grote overwinning, waar ik al lang van gedroomd heb."