Lucinda Brand en haar fiets: de Liv Envie

Lucinda Brand en haar fiets: de Liv Envie

Een nieuw seizoen betekent voor veel ploegen ook een nieuwe fiets. Sinds een aantal jaren heeft Giant een speciaal merk voor vrouwen genaamd Liv. Met twee ploegen waarbij Liv de naamsponsor is heeft het merk snel in populariteit gewonnen. Naast Liv-Plantur rijden ook de dames van Rabo Liv komend jaar weer op een Giant Liv Envie. Zo ook Nederlands kampioene Lucinda Brand.

Tekst: Daan van den Berg; Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

De fiets van Brand is er een zoals alle anderen binnen de ploeg. “Nee, ondanks mijn kampioenschap heb ik geen andere kleur fiets, vorige keer hebben ze de letters rood-wit-blauw gemaakt maar voor dit jaar heeft mijn fiets dezelfde kleur als de andere rensters.” De aerodynamische fiets heeft de naam Envie, de fiets waar het Rabo-Liv team ook dit jaar op gaat rijden. Afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 en Shimano wielen is er niet veel veranderd wat betreft de voorgaande fietsen.

 


Na jaren op een Giant TCR te hebben gereden is het nu het derde jaar op rij dat de vrouwen op het aerodynamische model rijden. Volgens Brand voel je niet perse dat de nieuwe Envie aerodynamischer is, maar wel dat de fiets behoorlijk goed accelereert. “Marianne testte de fiets als eerste en zij riep al vrij snel dat de fiets bijna vanzelf vooruit wilde. Pas toen ik er zelf mee de weg op ging, snapte ik wat ze bedoelde. Door de stijfheid van de fiets is elke trap raak.” Vanwege het aerodynamische model zitten er speciale remmen op deze fiets, dat was even wennen. “Het lijkt wel een beetje op zo’n V-brake op oude mountainbikes. Als je hard remt, kan hij zich meteen vastzetten en dat is wennen.” Als we het over remmen hebben kan het schijfremverhaal niet uitblijven. Volgens Brand zullen de schijfremmen ook in het vrouwenpeloton hun intrede gaan doen, ze is erg benieuwd hoeveel het zal verschillen met de remmen die ze nu gebruiken.  

Het schakelen wordt gedaan met de elektrische groep van Shimano Dura Ace. Lucinda Brand moet er niet aan denken om weer terug te gaan naar mechanisch. “Elektrisch schakelen is een luxe waar je eigenlijk heel snel aan went. Het slijt niet en je schakelt nooit mis. Het enige nadeel is dat als je het kapot zit je de knopjes niet zo snel weet te vinden en af en toe de beide knopjes tegelijk indrukt.”

 

Op de fiets van het Rabobank Development Team zien we sinds dit jaar sturen en stuurpennen van Giant maar bij de vrouwen blijven dit onderdelen van Pro. Ook het bijbehorende zwarte stuurlint is van het merk Pro welke onderdeel is van Shimano. De wielen zijn ook dit jaar van Shimano en de banden die erop zitten zijn de nieuwste van Vittoria. De nieuwste banden bevatten het wondermiddel Grafeen wat er voor zou moeten zorgen dat de band, sneller is, minder rolweerstand heeft en minder snel lek zal gaan. Volgens Lucinda Brand is dat allemaal leuk en aardig. “Mooi die ontwikkeling, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat we harder gaan”.

Vermogensmeter

De vrouwen van het Rabo- Liv team rijden met vermogensmeters van Pioneer. Het merk is de laatste jaren flink bezig met de ontwikkeling van de vermogensmeter. Ploegen als LottoNL Jumbo en Giant Alpecin gebruiken de meter maar al te graag. Volgens Brand zijn de vele verschillende functies ideaal om mee te trainen. “Je kan via een speciaal scherm precies zien wanneer je trekt of duwt op een pedaal, in trainingen kan je hier bijvoorbeeld aan werken om een pedaalslag zo efficiënt mogelijk te maken.”

Op haar stuur zit de computer van Pioneer en hierop kan ze tijdens haar training exact zien wat ze doet. “Op wedstrijddagen zie ik het liefst zo min mogelijk. Ik heb een klok in beeld zodat ik op tijd bij de start kan zijn, verder kan ik zien hoeveel kilometer ik al gereden heb.” Je zal bij Brand niet snel een lijstje met handgeschreven kilometerpunten op haar stuur zien. “Nee, dat soort dingen zitten in m’n hoofd, waar de verzorging zit, of de eerste kasseienstrook. De rest wijst zich vaak vanzelf wel”. Naast een speciaal scherm voor de wedstrijden heeft Brand ook haar voorkeuren wat betreft de gegevens die ze tijdens trainen kan zien. “Wattage, cadans en hartslag zijn de belangrijkste gegevens die ik tijdens training wil zien. Ook zie ik de afgelegde afstand en de tijd die ik al op de fiets zit.” Het systeem geeft de renster de mogelijkheid om veel verschillende schermen te zien. “Je kan ontzettend veel met zo’n computer, op een gegeven moment hebben we ploeggenoten zelfs wijs gemaakt dat je er computerspelletjes op kan spelen”.

Uitrusting

Wat betreft de kleding is er voor het komend jaar niet veel veranderd. Daar waar het Rabobank Development Team is overgestapt op Giant helmen en brillen, doen de dames het volgend jaar met helmen van Giro en de brillen van Oakley. Alle dames van het Rabo- Liv Team worden voorzien van Shimano schoenen en kleding is er van het Italiaanse GSG.

Technische Details

Frame: Giant Liv Envie Advanced Pro

Voorvork: Giant Advanced SL

Stuur:  Pro Vibe

Stuurpen: Pro Vibe

Stuurlint: Pro

Zadelpen: Giant Vector

Zadel: Liv Contact

Remmen: Giant SpeedControl SLR

Voor Derailleur: Shimano Dura Ace Di2

Achter Derailleur: Shimano Dura Ace Di2

Shifters: Shimano Dura Ace Di2

Crankstel: : Shimano Dura Ace + Pioneer

Vermogensmeter: Pioneer

Pedalen: Shimano Dura Ace

Wielen: Shimano Dura Ace C35

Banden: Vittoria Corsa

 

Kleding: GSG

Schoenen: Shimano

Bril: Oakley

Helm: Giro Synthe