Nieuw elan in het oosten bij OWC

Nieuw elan in het oosten bij OWC

Het vrouwenpeloton kent per 2016 een nieuwe ploeg: het OWC Cannondale-Ten Tusscher Cycling Team. Initiatiefneemster Suzanne de Lange uit Enschede begon een jaar geleden met het opzetten van deze nieuwe vrouwenploeg en stond donderdag temidden van een goed gevuld podium in de fietsenzaak van sponsor Jan ten Tusscher. 


 

De vuurproef voor een deel van dit OWC Cannondale-Ten Tusscher Ladies Cycling Team wordt komende zondag de Omloop van Strijen. De Lange: "We rijden een aantal omlopen, klassiekers, maar ook drie wedstrijden uit de KNWU Topcompetitie, waaronder de Omloop van de IJsseldelta. Heel graag hadden we aan de Ronde van Overijssel mee gedaan, maar helaas is die wedstrijd voor vrouwen van de kalender verdwenen. De clubcompetitie is ons belangrijkste doel. Die reeks is alleen bedoeld voor de clubrensters en daar kunnen we zoveel mogelijk rensters laten uitkomen. Maar het is ook een mooie gelegenheid om onze junior-vrouwen alvast kennis te laten maken met het grote werk. Formeel hebben we een onderscheid gemaakt tussen elite- en amateurvrouwen, maar ook de amateurvrouwen kunnen in de clubcompetitie uitkomen. Het zou mooi zijn als we een aantal keren top 20 of top 30 kunnen rijden in de clubcompetitie, maar voor anderen is het een uitdaging om de wedstrijd uit te rijden. Het is in ieder geval heel goed dat er een reeks is voor rensters die op dit niveau willen uitstappen, zodat ze niet direct tegenover de profs komen te staan.”  

Rensters:
Kim Jorink (Enschede), Linda Scholten (Zutphen), Marjolein Stegeman (Enschede), Rixt Hoogland (Enschede), Lisanne Roelofs (Enschede), Marleen Stoel (Enschede), Suzanne de Lange (Enschede), Laurian Hegerman (Aalten), Linda de Croon (Wierden), Mariska Winter (Enschede), Lynn Peters (Hengelo), Lieke ten Hove (Enschede), Liesanne Lobenstein (Zwolle), Lotte Swaters (Enschede), Loes Vreriks (Nijverdal), Danielle van Engers (Enschede), Nikki Olde Monnikhof (ENschede), Andrea van Loo (t'Harde)

Foto: © Sportfoto De elite-vrouwen van OWC Cannondale-Ten Tusscher