Armitstead wint Vlaanderen, Blaak is derde

Armitstead wint Vlaanderen, Blaak is derde

Chantal Blaak is derde geworden in de Ronde van Vlaanderen. De renster van Boels-Dolmans won de sprint van een groep achtervolgers.

Haar ploeg behaalde met Lizzie Armitstead de zege. De Britse wist Emma Johansson (Wiggle-High 5) terug te wijzen. Armitstead rondde de overmacht van haar ploeg af, ze wist zich in de groep daarachter gesteund door Blaak, Ellen van Dijk en Megan Guarnier. Boels-Dolmans won tot nog toe alle wedstrijden in de Women's WorldTour.  Naast Blaak en Van Dijk bevond ook Annemiek van Vleuten zich in de groep van tien, waaruit Armitstead en Johansson weg reden net voor de Paterberg. Van Dijk werd zesde, Van Vleuten zevende.


'Niets sparen voor sprint'

Armitstead vond de finale zelf ook spannend. "We moesten er echt voor gaan met z'n tweeën, de groep zat er vlak achter en ik kon niets sparen voor de sprint. Emma is ook snel, maar ik kon toch winnen gelukkig" aldus de Britse die deze wedstrijd bovenaan haar verlanglijstje had staan. "Op de streep dacht ik al dat ik gewonnen had, maar juichen wilde ik nog niet. Toen Emma mij feliciteerde, was ik zeker van mijn zaak."

Rabo-Liv

Bij Rabo-Liv likte men de wonden, ploegleider Koos Moerenhout zag Ferrand Prevot en Niewiadoma hard werken, maar de kloof met de koplopers werd niet gedicht. “Om het blok Boels te kunnen kloppen, moeten we effectiever koersen. Met of zonder Marianne Vos. We hebben de ploeg, die de kwaliteiten heeft om mee te spelen op dit niveau. In het verleden kon het. We zitten er nu heel dichtbij. Ik maak me geen zorgen. Het komt er echt wel aan.”

Foto: © Sportfoto