Niewiadoma naar winst in Gelderland

Niewiadoma naar winst in Gelderland

Kasia Niewiadoma heeft de Ronde van Gelderland gewonnen. De Poolse toonde zich in de straten van Apeldoorn de snelste van een kopgroep van drie. Natalie van Gogh werd tweede, Lieselot Delcroix derde.
Marianne Vos won de sprint van het peloton voor de vierde plaats.

De wedstrijd bleef lang op slot, al werden er aan de achterzijde de nodige rensters gelost in de heuvelzone van de Posbank en later op de dijken langs de IJssel. De Poolse Anna Plichta van LBL Ljbuljana opende de finale en reed ruim twee minuten voorsprong bijeen. Onder impuls van Rabo-Liv werd de kloof gedicht.


 Namens de ploeg van Sierk-Jan de Haan was Kasia Niewiadoma mee in de volgende ontsnapping, waarbij ook Delcroix en Van Gogh aanhaakten. Hoewel het peloton constant op ongeveer tien seconden bleef hangen, wisten de drie op de plaatselijke omlopen vooruit te blijven, waarna Niewiadoma overtuigend de sprint won. "We hadden Marianne Vos achter de hand voor de sprint, maar kregen ook de ruimte om het te proberen. Ik ben misschien meer een klimster, maar ik vertrouwde op mijn snelle benen hier in Apeldoorn. Ik moest ook wel, ik kon het niet maken om hier de zege nog uit handen te geven na een sterke koers."

Floortje Mackaij werd de nieuwe leidster in de Centric Topcompetitie, de renster van Liv-Plantur leidde al in het jongerenklassement.