Vos meldt zich terug op Muur van Huy

Vos meldt zich terug op Muur van Huy

Marianne Vos vindt woensdag de tijd rijp om haar eerste Women's WorldTour-wedstrijd te rijden: ze gaat van start in de Waalse Pijl met finish op de steile Muur van Huy.

De olympisch kampioene van Londen (2012) reed tot nog toe drie wedstrijden van de internationale wielerkalender: de Drentse 8 (10e), de door haar gewonnen Pajot Classic en de Ronde van Gelderand (vierde). Daarmee meed de Brabantse tot nog toe de Women's WorldTour. Woensdag acht ze de tijd rijp voor haar debuut in deze nieuwe reeks.


Bij Rabo-Liv weet de meervoudig winnares van de Waalse Pijl zich sterk omringd met Anna van der Breggen (winnares 2015), Pauline Ferrand Prevot (winnares 2014), Europees kampioene Kasia Niewiadoma, Nederlands kampioene Lucinda Brand en Roxane Knetemann.
 
Het Boels-Dolmans Cycling Team won tot nog toe alle wedstrijden van de Women's World Tour. In de Waalse Pijl stelt ploegleider Danny Stam een team op met wereldkampioene Lizzie Armitstead en Energiewacht Tour-winnares Ellen van Dijk. Ook Evelyn Stevens, Karol-Ann Canuel, Kasia Pawlowska en Megan Guarnier meldden zich namens het Nederlandse UCI-team in Huy.
 
Bij Liv-Plantur is Drentse 8-winnares Leah Kirchmann het beoogde speerpunt, die Riejanne Markus, Kyara Stijns Rozanne Slik, Molly Weaver en Carlee Taylor aan haar zijde weet in deze Women's WorldTour-wedstrijd komende woensdag.