Van der Breggen wint opnieuw Waalse Pijl

Van der Breggen wint opnieuw Waalse Pijl

Anna van der Breggen heeft voor het tweede jaar op rij de Waalse Pijl gewonnen. De Zwolse rekende op de Muur van Huy af met haar laatst overgebleven tegenstandster Evelyn Stevens. Marianne Vos werd negende.

Van der Breggen reed met zes anderen weg op de voorlaatste klim, waar ze ook vorig jaar de basis legde voor haar zege. "De Côte de Cherave ligt me heel goed en ik was dan ook van plan daar aan te gaan. We waren met vier sterke vrouwen, waarom zou je dan wachten tot de Muur, waar het ieder voor zich is. Er ontstond een groep waar ook Kasia Niewiadoma nog bij zat, dat gaf ons vertrouwen. Op de Muur had ik op een gegeven moment alleen Stevens nog in mijn wiel. Koos Moerenhout zei in mijn oor dat ik op 150 meter moest gaan en dat deed ik. Het was aan mij om het af te ronden en dat lukte gelukkig. Ik vind dit een heel mooie wedstrijd. Toen ik hier voor het eerst kwam, dacht ik 'wat een steil ding is die Muur' en nu win ik hier gewoon voor de tweede keer."


'Hadden dit nodig'

De Zwolse boekte zaterdag haar eerste zege van het seizoen in de Omloop van de IJsseldelta, iets wat haar vertrouwen gaf voor de Waalse Pijl. "We hadden een aantal kleinere koersen gewonnen, maar dit is onze eerste grote zege van het seizoen. We hadden het nodig als team Rabo-Liv. Als je jezelf goed voelt, maar je wint telkens net niet, is dat frustrerend. Mooi dat het ons hier lukt, na een sterke teamprestatie ook. Ik hoop dat dit het begin is van een sterke periode, nu komen de wedstrijden die ons net wat beter liggen, hopelijk zijn we nu vertrokken voor meer."

Marianne Vos gaf aan dat ze haar negende plaats op de Muur van Huy hoog inschat. "Dit maakt me hoopvol richting de Olympische Spelen van Rio."