Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Omloop Borsele

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Omloop Borsele

De Centric Topcompetitie voor vrouwen is zaterdag alweer aan de vierde wedstrijd toe met de Omloop van Borsele. Deze Zeeuwse wedstrijd - met start en finish in 's-Heerenhoek - moet het dit jaar zonder veelwinnares Kirsten Wild stellen, die deze week op de baan actief is met het oog op de Olympische Spelen in Rio.

Wel is het sterke Boels-Dolmans Cycling Team na een week afwezigheid op Nederlandse bodem weer present en wel met twee sterke Nederlandse troeven: Ellen van Dijk en Chantal Blaak. Zij hebben zaterdag het gezelschap van Romy Kasper, Kasia Pawlowska, Christine Majerus en Amalie Dideriksen.


 

Rabo-Liv heeft met Nederlands kampioene Lucinda Brand een troef in huis. Ook vaardigt de ploeg - vorige week succesvol met Van der Breggen in de IJsseldelta en Niewiadoma in Gelderland - Moniek Tenniglo, Yara Kastelijn, Roxane Knetemann, Anouska Koster en Shara Gillow af.

Bij Liv-Plantur is Topcompetitie-leidster Floortje Mackaij present. Zij krijgt in deze wedstrijd gezelschap van de eerste leidster uit de reeks: Leah Kirchmann, de winnares van de Drentse 8. Ook Julia Soek, Riejanne Markus en Kyara Stijns reizen af naar Borsele, net als Sara Mustonen.

Bij Parkhotel Valkenburg rijden de in de stand hoog geplaatste Vera Koedooder, Natalie van Gogh, Ilona Hoeksema, Jermaine Post, Chanelle Stougje en Anna Knauer.