Guarischi houdt Mackaij van zege in Borsele

Guarischi houdt Mackaij van zege in Borsele

Barbara Guarischi heeft de Omloop van Borsele gewonnen. De Italiaanse won de sprint van een eerste groep, nadat in de finale aanvallen werden geneutraliseerd van Vera Koedooder en Nederlands kampioene Lucinda Brand.

Floortje Mackaij verstevigde met een  tweede plaats haar leidende positie in de Centric Topcompetitie, met nog één wedstrijd voor de boeg: de Marianne Vos Classic. Luxemburgs kampioene Christine Majerus werd derde.

 


"De finale was hectisch, want men bleef aanvallen. Koedooder probeerde het, Van Dijk trok ten aanval en in de finale reed het drietal Cecchini, Brand en Blaak nog weg. Maar die drie hadden geen echte samenwerking en in de slotkilometer kwam alles samen. We bleven bij alle aanvallen het tempo erin houden daarachter en toen werd het dus een sprint met een kleine groep. Ik raakte ietwat ingesloten, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. Guarischi is nu eenmaal heel snel en we hebben er als team - en dat geldt ook voor mij persoonlijk - alles aan gedaan om te winnen. Ik hoop dat die zege nog een keer komt binnenkort." Mackaij slaat de slotwedstrijd in Wijk en Aalburg over. "Ik heb een mooie marge opgebouwd, maar ik moet aan de zijlijn afwachten of ik de competitie ook win. Ik heb in die periode net even een korte rustpauze gepland en ga trainen in Italië. Dat was nu eenmaal al voorzien."