Van Veen wint GP Groenen Groep

Van Veen wint GP Groenen Groep

Esther van Veen heeft in Veldhoven de GP Groenen Groep op haar naam geschreven. De renster van Swabo rondde in deze wedstrijd van de Centric Clubcompetitie een succesvolle solo af.

"Ongelofelijk. Ik ben helemaal geen veelwinnaar, maar ik besloot het gewoon te proberen. Toen ik met nog vijf kilometer te gaan vijftig seconden had, begon ik erin te geloven. Absoluut de mooiste zege uit mijn loopbaan." Achter Van Veen sprintte Femke van Kessel (Breda) naar plaats twee, Van 't Geloof werd namens Jan van Arckel derde. Haar ploeggenote Evy Kuijpers werd vierde en nam daarmee de leiderstrui in de clubcompetitie over van de afwezige Rixt Meijer.  Ze was al leidster in het jongerenklassement. 


De aanvangsfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door regen en valpartijen. Ook Kuijpers was één van de slachtoffers. “Eigenlijk viel het mee dat ik er weer bij zat, eerlijk gezegd voelde ik me ook bepaald niet super. Dat ik hier uiteindelijk nog vierde wordt en als leidster wordt gehuldigd, is dan ook een meevaller. De tevredenheid overheerst dus, al ging ik de sprint wat te vroeg aan.” In het peloton had niet iedereen door dat Van Veen weg was, maar Van Kessel liet weten ook heel blij te zijn met de tweede plek. Voor Kuijpers is het een groot doel om de Centric Clubcompetitie te winnen, zo liet ze weten. “Ik ben dan ook blij dat ik hier nog flink wat punten kon scoren.”