Braam wint Ronde van de Kerspelen

Braam wint Ronde van de Kerspelen

Danique Braam heeft namens Jan van Arckel de Ronde van de Kerspelen gewonnen. De 20-jarige renster versloeg in de massasprint Rixt Meijer (tweede) en leidster Evy Kuijpers (derde).
Kuijpers blijft leidster in de Centric Clubcompetitie. De wedstrijd werd gekenmerkt door aanvallers, die nooit een halve minuut bijeen wisten te fietsen. Claudia Koster (Jan van Arckel) en Charlotte Kool (Stadion/Volendam/Eemland) toonden zich het meest actief, maar ook hen was het niet gegeven een definitieve kloof te slaan. 


In de sprint was het deze keer niet Kuijpers maar Braam die de zege kwam opeisen voor Jan van Arckel. "We mochten voor eigen kans gaan in deze wedstrijd. Het was zaak om elke keer iemand mee te hebben in de aanval, maar ik had al snel door dat er geen vluchters stand zouden houden. Er stond te weinig wind om het peloton uit elkaar te doen slaan en daarom hadden vluchters weinig kans van slagen. Ik kwam als eerste uit de bocht en kon het gelukkig volhouden. Ik had nog niet gewonnen dit jaar en als het dan lukt, is het mooi dat het in mijn thuiswedstrijd is. Deze wedstrijd werd op vijf kilometer van mijn huis verreden, dus dit is een bijzondere overwinning voor me." Ook leidster Kuijpers was blij met de zege voor haar ploeggenote. "Het is mooi dat er ook eens een ander wint van onze ploeg. We hebben hier als team sterk gereden en ronden het mooi af als er iemand eerste en derde wordt. Voor de competitie doe ik goede zaken. Ik heb nu een beetje marge op gebouwd."

Foto: © Rudie Ottens

1. Danique Braam (Jan van Arckel), 2. Rixt Meijer (Meteoor-Assen-Roden), 3. Evy Kuijpers (Jan van Arckel), 4. Tessa Neefjes (Ulysses/West-Frisia/Hoorn), 5. Claudia Koster (Jan van Arckel), 6. Melanie Klement (Adelaar), 7. Marije Joling (NWV Groningen), 8. Minke van Dongen (Swabo), 9. Karen Elzing (Jan van Arckel),l 10. Paulien Koster (NWV Groningen)