Pruisscher naar winst in Peize

Pruisscher naar winst in Peize

Arianna Pruisscher heeft de openingsetappe van de Tweedaagse Peize-Nieuw Roden op haar naam gebracht. De rensters kregen een wedstrijd van 95 kilometer voorgestoteld, verdeeld over negen ronden. Demarrages waren er genoeg op een fraai parcours, dat grotendeels door natuurgebied De Onlanden ging.

Een gebied tussen Peize en de stad Groningen/Hoogkerk, ten zuiden van de A7. Er stond redelijk veel wind op de vlakte en daarom moesten veel rensters lossen. Nadat al tientallen dames hadden geprobeerd om weg te rijden, lukte het drie rensters om 3 en halve ronde voor het einde en serieuze voorsprong te pakken. Ze kregen een maximale voorsprong van 25 seconden.

 


De drie waren klassementsleidster Evy Kuijpers van Jan van Arckel, Mareille Meijering van de plaatselijke WV De Kannibaal en Rixt Meijer van Meteoor-Assen-Roden. Ze bleven precies een volle ronde weg en werden met nog 2 en halve ronde te gaan ingerekend door het peloton. In de finale waren er nog diverse speldeprikken, maar niemand kwam weg en in de straten van Peize werd het dus een massasprint. Kersvers Nederlands Kampioene elite-zonder-contract Tessa Neefjes dacht dat ze de buit al binnen had en stak haar hand triomfantelijk diverse meters voor de streep omhoog, maar de nog maar 17-jarige junior-vrouw Arianna Pruisscher, van de combi Drachten/Emmen/Peddelaars, schoot nog langszij en pakte in haar eigen provincie de winst. Pruisscher was dolblij en hoopt voor het WK in Qatar geselecteerd te worden door de bondscoach. Evy Kuijpers werd achter Neefjes derde. Maandag volgt er vanaf 12.00 uur nog een tijdrit over 4,5 kilometer in en rond Nieuw-Roden en daar is maandagmiddag vanaf 16.00 uur ook nog een omloop over 86 kilometer. Tekst en Foto: © Rudie Ottens