World Tour gaat verder in Vargarda

World Tour gaat verder in Vargarda

In het Zweedse Vargarda gaat de UCI Women's WorldTour-reeks verder met een ploegentijdrit op vrijdag en een wegwedstrijd op zondag. Olympisch kampioene Anna van der Breggen tekent namens Rabo-Liv present.

Van der Breggen vindt in Zweden Marianne Vos, Nederlands kampioene Anouska Koster, Moniek Tenniglo, Roxane Knetemann en Shara Gillow aan haar zijde.

 


Boels-Dolmans heeft in de selectie voor de wereldbekerwedstrijden in Vargarda zowel Chantal Blaak als Ellen van Dijk opgenomen. De beide Nederlandse dames hebben Evelyn Stevens, Karol-Ann Canuel, Kasia Pawlowska en wereldkampioene Lizzie Armitstead aan hun zijde. Megan Guarnier - leidster in de wereldbeker - mist de komende vier wedstrijden uit deze reeks.

Liv-Plantur  vaardigt Riejanne Markus, Roxanne Slik en Julia Soek af. Ook Leah Kirchmann, Sara Mustonen en Molly Weaver tekenen present.

Parkhotel Valkenburg is ook present in de wereldbekerwedstrijden in het Zweedse Vargarda. De ploeg beschikt er over Rio-ganger Hanna Solovey. Verder zijn Jermaine Post, Vera Koedooder, Janneke Ensing, Esra Tromp en Natalie van Gogh van de partij namens de Nederlandse UCI-vrouwenploeg