Boels-Dolmans sterk in dubbele afspraak Vargarda

Boels-Dolmans sterk in dubbele afspraak Vargarda

Chantal Blaak is derde geworden in de Vargarda Road Race, een wedstrijd uit de UCI Women's WorldTour. De renster van Boels-Dolmans zag Emilia Fahlin voor eigen volk naar de zege sprinten, Lotta Lepisto uit Finland eindigde als derde.

De rensters op het podium maakten deel uit van een kopgroep van negen, waartoe ook Amy Pieters (vierde) en Julia Soek (achtste) behoorden. Uiteindelijk belandde ook Roxane Knetemann in de top tien als tiende.


Boels-Dolmans won vrijdag al de ploegentijdrit in Vargarda. In de UCI Women's WorldTour-wedstrijd in Zweden liet de ploeg van Danny Stam Bigla en Rabo-Liv achter zich. Boels-Dolmans won dit jaar ook de ploegentijdrit in de Energiewacht Tour. Het verrassende Bigla zettte aanvankelijk de snelste tijd neer, maar was niet opgewassen tegen de vice-wereldkampioenen van Richmond. 

"Het geeft een geweldig gevoel om samen te winnen" zei Chantal Blaak, samen met Ellen van Dijk goed voor het Nederlandse aandeel in de winnende formatie. "Iedereen werkt er hard voor - de rensters en de begeleiding - en we hebben veel steun van onze sponsor. Het is een echte teamprestatie."