Kerkvliet snelste tijdrijdster in finale Usquert

Kerkvliet snelste tijdrijdster in finale Usquert

Marieke Kerkvliet heeft de individuele tijdrit van de Centric KNWU Clubcompetitie gewonnen, een onderdeel van het finaleweekeinde.

 


Over 8,6 kilometer wist zij als enige onder de 12 minuten te blijven met 11.59. De renster van WV Breda bleef een Swabo-duo voor. Minke van Dongen werd tweede, Olga de Boer realiseerde een derde tijd. De rensters hadden met natte straten te maken in Usquert, maar alleen de eersten startten in de stromende regen.

Voor Kerkvliet was de zege een mooi nieuw hoogtepunt in het seizoen, nadat ze al achtste werd op het NK Tijdrijden in Middelharnis, goed voor een tweede plek bij de elite-zonder-contract. " Op mijn 23e begon ik pas en ik ben nu dan ook pas aan mijn derde jaar bezig in het peloton. Ik heb dit seizoen echt een flinke stap gemaakt, zowel in het tijdrijden als het klimmen. Op het NK kreeg ik met materiaalproblemen te maken en startte ik twintig seconden te laat. Anders had ik wellicht gewonnen, het verschil was uiteindelijk heel klein. Maar dit is een mooie zege om dat te vergeten. Bovendien wonnen we gisteren ook al de klassieker met Laura Gorter, dus dit is een heel mooi weekend voor mij en mijn ploeg" aldus de renster van Manieu.nl-WV Breda.

Foto: © Rudie Ottens