Jan van Arckel sluit clubcompetitie af in stijl

Jan van Arckel sluit clubcompetitie af in stijl

Waar WV Breda succesvol was in de klassieker en de tijdrit, sloeg Jan van Arckel toe in het afsluitende criterium in het finaleweekeinde van de Centric Clubcompetitie in Usqert. Naast de zege in het criterium schreef Marjolein van 't Geloof ook de eindzege van het finaleweekeinde op haar naam.

Jan van Arckel vierde meer successen in Groningen, want de ploeg won ook het ploegenklassement en Evy Kuijpers werd gehuldigd als winnares van het eind- en jongerenklassement. 


"We reden nu voor Marjolein zodat we ook de tweede plek in de stand veilig konden stellen. Daar heb ik mijn eigen kansen voor op geofferd. Voor mij is het mooi dat ik mijn doel heb behaald om de clubcompetitie te winnen, al is dat vooral een erezaak. Voor mij persoonlijk telt het ook zwaar dat ik ook de Drielandenomloop op mijn naam schreef, een koers waar ik mezelf vooraf niet van voren verwacht had. Ik hoop naar een UCI-team door te stromen deze winter, maar misschien is het wel net zo belangrijk dat ik me straks laat zien in de Boels Rental Ladies Tour. Ik hoop daar een top 10-klassering te realiseren in één van de ritten."