Niewiadoma wint in Boels Rental Ladies Tour

Niewiadoma wint in Boels Rental Ladies Tour

Kasia Niewiadoma heeft de derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Poolse toonde zich in Sittard de snelste van veertien koploopsters.

Amy Pieters werd tweede, Chantal Blaak derde. Blaak is de nieuwe leidster. De drie maakten deel uit van een kopgroep van veertien met daarbij ook Lisa Brennauer, Alena Amialusik (Canyon-Sram), Amy Pieters, Audrey Cordon (Wiggle-High 5), Anna van der Breggen, Kasia Niewiadoma (Rabo-Liv), Ellen van Dijk, Karol-Ann Canuel (Boels-Dolmans), Amanda Spratt (Orica-AIS), Tatiana Guderzo (Hitec), Leah Kirchmann (Liv-Plantur), Hanna Solovei (Parkhotel Valkenburg) en Alice Maria Arzuffi (Lensword-Zannata).

 


Niewiadoma was blij met de dagwinst. "We hebben veel tijd verloren in de ploegentijdrit, maar het is mooi dat we hier met de dagwinst iets terug hebben kunnen doen. Anna van der Breggen zei tegen me dat ik het af moest maken en dat ze voor mij zou werken. Als de olympisch kampioene dat zegt, dan weet je wat je te doen staat." Ze was ook in de eerste rit in de aanval. "Ik houd niet van alleen maar in het peloton rijden, wil ook aanvallen. Toen leverde het niets op, maar vandaag wel en daar ben ik blij mee."Haar ploegleider Koos Moerenhout vond de etappe-overwinning een opsteker. "In het klassement wordt het lastig om onze achterstand goed te maken, we zullen zien wat er nog mogelijk is. Met een ritzege hebben we hier al iets kunnen laten zien."

Chantal Blaak is de nieuwe leidster, al weet ze Ellen van Dijk en Karol-Ann Canuel vlak achter zich in het klassement. "Lizzie Armitstead en Amalie Dideriksen gaven aan dat ze niet de benen hadden om het af te maken deze keer. Dus we hadden wel verwacht dat we met drie over zouden blijven in deze lastige rit. We kenden het parcours niet uit wedstrijden, maar ik kende het van training. Ik ging zelf aan op de Windraak en vlak daarna waren we met een kleine groep over. We gingen alledrie onze eigen sprint aan, want we hadden geen idee waar we toe in staat waren. Ik zag mezelf niet winnen zo in een oplopende sprint. Dat ik derde was, is mooi in verband met de boniseconden. Ik voelde me de rest van de rit sterk, dus ik heb goede hoop richting de slotrit van zondag. We hopen dan één van ons drieën uit te spelen. Wellicht zit er in de tussentijd nog een etappezege in."