Parel van de Veluwe in Centric Topcompetitie

Parel van de Veluwe in Centric Topcompetitie

De Parel van de Veluwe maakt in 2017 deel uit van de Centric Topcompetitie voor vrouwen. Daarmee bestaat deze reeks opnieuw uit vijf wedstrijden, nadat eerder de organisatie van de Ronde van Gelderland besloot niet langer voor vrouwen te organiseren. 

Dit uit onvrede over de gedwongen verhuizing na de komst van de Amstel Gold Race voor vrouwen (UCI Women's WorldTour). Jan van Ommen, behalve organisator van de Ster van Zwolle ook de man achter de Omloop van de IJsseldelta - op zaterdag 20 mei de slotwedstrijd van de competitie - peilde vervolgens de drijvende krachten achter de Parel van de Veluwe. Die waren dermate geïnteresseerd dat zij bereid waren - ook voor hun klassiekervoor de mannen - de vaste datum in juni te verlaten. 


Door daags voor de Omloop van de IJsseldelta te organiseren kunnen de wedstrijden in Harderwijk en Zwolle gezamenlijk teams benaderen om in beide wedstrijden te starten. Nu hoeft men immers maar één keer naar de regio te komen. Bijkomend voordeel volgens Van Ommen is dat de reeks nu weer vijf wedstrijden kent. De andere koersen uit de reeks zijn de Drentse Acht, de Omloop van Borsele en de Marianne Vos Classic in Wijk en Aalburg. De topcompetitie werd afgelopen jaar gewonnen door voormalig olympisch en wereldkampioene Marianne Vos.