Klassement voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes

Klassement voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes

Voor de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes wordt met ingang van dit kalenderjaar een eigen klassement in het leven geroepen: het Healthy Ageing Tour Klassement. Uitgangspunt van coördinator Wim van Duivenbode en de betrokken sponsors is om de ontwikkeling van jonge rensters te stimuleren door een gevarieerd wedstrijdaanbod te brengen waarbij de ontwikkeling van rensters en onderlinge competitie wordt gestimuleerd.

De reeks zal bestaan uit vier klassiekers/omlopen, drie criteriums en een bergcriterium. Bij de samenstelling van de kalender is gekeken naar spreiding over het gehele jaar. Speciaal voor dit klassement zijn er in Berg en Terblijt en Sittard twee nieuwe wedstrijden voor deze twee categorieën in het leven geroepen. De organisatie hoopt in de toekomst nog een tijdrit aan de reeks toe te voegen. 
 
 

 


Hoofdsponsor van het klassement is de Healhty Ageing Tour, de internationale wedstrijd voor elite- en junior-vrouwen in Noord-Nederland. Het project wordt door deze ondersteuner en door mediapartner CyclingOnline.nl voor minimaal drie jaar ondersteund. Drijfveer van de Healthy Ageing Tour om ja te zeggen tegen de vraag van Wim van Duivenbode om het klassement te gaan sponsoren is dat de organisatie van de Healthy Ageing Tour - en tegelijkertijd ook de Boels Ladies Tour - de talentontwikkeling wil stimuleren en zo ook een bijdrage wil leveren aan de toekomst van het Nederlandse vrouwenwielrennen. CyclingOnline.nl heeft het vrouwenwielrennen prominent op de agenda staan en besteedt op womenscyclingonline.nl aandacht aan de Centric Top- en Clubcompetitie. Voor deze competities is men mediapartner van de KNWU. Op de site van womenscyclingonline.nl is alle relevante informatie over de wedstrijden te vinden. Ook zijn er voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen terug te vinden op deze website.
 
Initiatiefnemer en coördinator Wim van Duivenbode heeft zich met de genoemde partners ingespannen om de reeks al in 2017 van de grond te krijgen. "Het doel van het klassement is om de rensters gedurende het hele wegseizoen in het klassement tegen elkaar te laten strijden en tegelijkertijd de deelname aan de wedstrijden uit het klassement te stimuleren." Er zijn geldprijzen verbonden aan de competitie.
 
Wedstrijden Healthy Ageing Klassement:
 
 
11-mrt  Omloop van Strijen
15-apr   Omloop door het Land van Kleine Hein
13-mei  Marianne Vos Classic
27-mei  Noord Drentse Dorpenomloop
4-jun     Geldrop criterium
1-jul       Kruiningen criterium
20-aug  Bergcriterium Berg en Terblijt
3-sep    Finale Sportzone Sittard criterium