Longo Borghini wint Strade Bianche, Brand vierde

Longo Borghini wint Strade Bianche, Brand vierde

Elisa Longo Borghini heeft de Strade Bianche voor vrouwen gewonnen. De Italiaanse bleef Kasia Niewiadoma en Lizzie Deignan voor.

Lucinda Brand eindigde als vierde, Annemiek van Vleuten vijfde. Na tachtig kilometer vond Floortje Mackaij een plek in een vlucht met drie. Ze bleven de voorposten van het peloton dertig kilometer voor en hadden twee minuten voorsprong. 

Hun aanval werd over genomen door een kopgroep met Annemiek van Vleuten, Kathrin Garfoot (Orica-AIS), Elisa Longo Borghini (Wiggle-High 5), Kasia Niewiadoma (WM3) en titelverdedigster Lizzie Deignan (Boels-Dolmans). In de finale wisten Lucinda Brand (Sunweb) en Shara Gillow (FDJ) de sprong naar voren nog te maken. 


Even namen zij zelfs het initiatief over, totda de groep van zeven weer samen liep.  Lucinda Brand: "Ik kon de vijf aanvallers in de finale niet volgen, maar daarachter hielden we hen wel binnen bereikbare afstand. Op vijf kilometer van het einde maakte ik de oversteek en reed ik hen voorbij. Maar ik had niet veel meer over. Op het laatst was het nog steil en toen kwamen ze langszij. Maar met een vierde stek kon ik vandaag goed leven." Foto: © Sportfoto