Chloe Hosking wint Drentse 8

Chloe Hosking wint Drentse 8

Chloe Hosking heeft de Drentse 8 gewonnen, de openingswedstrijd van de Centric Topcompetitie. De renster van Ale Cipollini bleef de Belgische Lotte Kopecky (tweede) en de Deense wereldkampioene Amalie Dideriksen (derde) voor in de sprint. Het is de tweede keer dat Hosking deze wedstrijd op haar naam schrijft.

"Ik heb zeker iets op deze wedstrijd, ben er heel blij mee. Op zaterdag reden we in de Ronde van Drenthe sterk, maar we misten een resultaat. We gingen deze dag positief weer in en het is mooi dat het nu gelukt is om te winnen. Janneke Ensing was mijn gids, ze kende hier de weg dit weekeinde, reed heel attent en reageerde op de uitvallen in de finale. Mooi dat ik het zo kan afronden voor de ploeg."

Ensing juicht mee

Ensing deelde mee in de vreugde. "Mooi dat Chloe het af kan maken. Natuurlijk had ik zelf ook graag willen winnen als regionale renster.  Ik sprong elke keer mee in de finale en hoefde dan niet mee te werken. Mijn ploeggenote Romy Kasper deed hetzelfde. Het was mooi geweest als zo'n groepje weg was gebleven, dan had ik zelf voor de winst kunnen sprinten. Maar ik ben ook heel blij met deze afloop. Op zaterdag liep ons plan mis en zat Chloe in de slotfase te vroeg alleen, vandaag hebben we ons mooi gerevancheerd"

 


Nina Kessler was de beste landgenote (zesde), Jeanne Korevaar werd tiende. Ensing zelf werd elfde.Annemiek van Vleuten won de bergprijs, de strijdlust ging naar Roxane Knetemann. Er werd in een lange wedstrijd veelvuldig aangevallen, maar telkens opnieuw liepen groepen samen. Onder anderen Roxane Knetemann, Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak probeerden in de de slotfase nog in de plaatselijke omlopen, maar een sprint van dertig renners was onvermijdelijk. 

Leiders Topcompetitie 

Chloe Hosking is leidster in de Centric Topcompetitie, Lotte Kopecky draagt de leiderstrui bij de jongeren. De Omloop van Borsele is de volgende wedstrijd uit de reeks.