Rivera wint ook Ronde van Vlaanderen

Rivera wint ook Ronde van Vlaanderen

Coryn Rivera heeft de Ronde van Vlaanderen op haar naam geschreven. De Amerikaanse van Team Sunweb won de sprint van een eerste groep. Gracie Elvin werd tweede, Chantal Blaak legde beslag op een derde plaats.

Een sleutelrol was weg gelegd voor haar ploeggenote Ellen van Dijk, die grotendeels verantwoordelijk was voor het terughalen van een kopgroep van vier. Onder de boog van de slotkilometers sloot de groep van Rivera aan bij vier koplopers met olympisch kampioene Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), Elisa Longo Borghini (Wiggle-High 5) en Kasia Niewiadoma (WM 3). A


Aan de voet van de Oude Kwaremont werd het kwartet bijna ingelopen, maar op deze klim en de Paterberg sloegen de vier een kloof.

"Ellen was heel sterk, ze is een monster op dit soort dagen, ze is belangrijk voor onze ploeg. Gelukkig kon ze genoeg extra inbrengen om de kloof te dichten. Het is heel bijzonder om hier te winnen" aldus Rivera, die onlangs ook al de Trofeo Binda won. "Het was de bedoeling om met Ellen, Lucinda Brand en mijzelf de finale in te gaan. Het was zwaar, maar ik moest het afmaken."

Annemiek van Vleuten eindigde op een vierde plaats, de oud-winnares greep net naast het podium na een dag in de aanval. Janneke Ensing (Ale Cipollini) eindigde nog als negende.

Foto: © Sportfoto