Healthy Ageing Tour te gast in Kleine Hein

Healthy Ageing Tour te gast in Kleine Hein

Het Healthy Aging Tour-klassement kent zaterdag de tweede wedstrijd - na de Omloop van Strijen - met de Omloop door het Land van Kleine Hein. Een echte klassieker in de categorieen junior-vrouwen en nieuweling-meisjes.

Niet voor niets heeft de wedstrijd klinkende namen als Marianne Vos, Chantal Blaak, Roxane Knetemann en Amy Pieters op de erelijst staan. Toppers uit het huidige vrouwenpeloton. De wedstrijd wordt al vanaf 1979 georganiseerd en is aan de 38e editie toe.


De vrouwen rijden gezamenlijk hun zeventig kilometer, maar er wordt een aparte uitslag opgemaakt. Belangrijk ook voor het Healthy Ageing Tour-klassement waarin Lieke Nooijen (van de organiserende WSV Emmen) en Amber van der Hulst (Beet It) leiden na de eerste wedstrijd.

De renster krijgen onderweg een vlak parcours over asfalt en klinkers voor geschoteld. Zo wordt de beruchte Limietweg twee keer aan gedaan. Start en finish zijn gesitueerd op Sportpark Meerdijk in Emmen. De stand vindt u elders op deze site. Ook is op womenscyclingonline.nl meer info te vinden over de wedstrijden en het reglement.


Foto: © Sportfoto