Centric Clubcompetitie van start in Apeldoorn

Centric Clubcompetitie van start in Apeldoorn

Maandag wordt in Apeldoorn de Centric Clubcompetitie geopend met de Ronde van Gelderland.

De organisatie gooit het dit jaar over een andere boeg. Men heeft nog altijd elite-vrouwen aan het vertrek staan, maar nam afscheid van de internationale status en een plek in de topcompetitie. De wedstrijd is daarmee nu de openingswedstrijd van de Centric Clubcompetitie voor vrouwen.


De drijvende krachten achter de ronde gooiden de internationale handdoek nadat de Amstel Gold Race voor vrouwen op hun datum kwam. Daarom staan nu zeventien clubteams aan het vertrek met als inzet een plek op de erelijst achter klinkende namen als Kirsten Wild en Kasia Niewiadoma. Om 9.15 uur starten de vrouwen voor hun wedstrijd over 134 kilometer, waarbij ze onderweg de heuvels rond de Posbank en de dijken langs de IJssel voorgeschoteld krijgen. 

De deelnemende ploegen zijn het Aderlaar Ladies Cycling Team, WV Breda, Team Drenthe, NWV Groningen, Regioteam Noord-HOlland, GRC Jan van Arckel, De Jonge Renner, De Kannibaal, TWC De Kempen, Maaslandster/Zuid-Limburg, Mol/Ahoy/Spartaan/Westland WV, District Noord-HOlland, OWC Oldenzaal, Restore Cycling, Stadion/Volendam, Swaboladies en Crescent DARE.