Nooijen en Van Teeseling winnen Kleine Hein

Nooijen en Van Teeseling winnen Kleine Hein

Benthe van Teeseling heeft de Omloop door het Land van Kleine Hein voor junior-vrouwen op haar naam gebracht. De renster van Beetit/Volendam reed in de slotfase alleen weg uit een kopgroep van tien en arriveerde solo winnend op de streep op sportpark De Meerdijk in Emmen.  Daarachter won Nederlands kampioene Lorena Wiebes nipt de sprint om de tweede plaats voor Eva Bijwaard.

De kopgroep was aanvankelijk dertien rensters groot, maar dunde in de slotfase uit naar tien rensters. Met voorin alleen junior-vrouwen. Enkele minuten later won Lieke Nooijen in haar trui van leidster in het Healthy Ageing Tour-klassement de sprint van een eerste peloton en werd daarmee de winnars bij de nieuweling-meisjes. De Zweedse Wilma Olausson werd tweede, Ilse Grit derde.

 


Nooijen bleef uiteraard leidster in het Healthy Ageing Tour-klassement bij de nieuweling-meisjes. Bij de junior-vrouwen nam Lorena Wiebes de trui over van Amber van der Hulst, die niet mee was met de beslissende vlucht. Van Teeseling speelde het ploegenspel van haar team goed uit. Ze waren met vier vertegenwoordigd in de eerste groep.

"In de finale zijn we om beurten gaan aanvallen. Ik was degene die uiteindelijk het gat wist te slaan, maar dit moet je zeker ook als teamzege zien." Nooijen was dubbel blij met de zege. "Het is mooi om ook de tweede wedstrijd van dit klassement te winnen, maar extra bijzonder is het om hier een thuiswedstrijd van de WSV Emmen op mijn naam te brengen. Ik had met mijn trainer afgesproken goed van voren te blijven rijden in de laatste zes kilometer en vervolgens de sprint van kop af aan te gaan na de laatste bocht. Die tactiek werkte."

Foto's: © Rudie Ottens