Meijer wint Ronde van Gelderland

Meijer wint Ronde van Gelderland

De Ronde van Gelderland is gewonnen door Rixt Meijer. De renster van Jan van Arckel reed op zes kilometer van het einde weg uit een kopgroep van zeven. Danique Braam eindigde als tweede, derde was Kirsten Peetoom.

Samen met Paulien Koster (NWV Groningen), Melanie Klement (Adelaar-Apeldoorn), Leonie Lubbinge en Sanne Bouwmeester (Kannibaal) reden de zeven in het laatste wedstrijduur weg. 

 


Meijer opende de debatten namens Jan van Arckel en wist Braam achter de hand. Uiteindelijk werden zij één en twee, hoewel Braam en Peetom in de slotomloop nog onderuit gingen. Meijer stapte deze winter over naar Jan van Arckel. "Je ziet direct wat de kracht van dit team is, je kunt het als ploeg vaak uitspelen in de finale. Vandaag was daar het perfecte voorbeeld van. Mooi dat ik hier de trui weet te pakken. Het doel is om het in de ploeg te houden. Danique staat kort achter me in de stand en Evy Kuijpers is met haar sprint ook altijd een troef."

Meijer was blij met het behoud van de Ronde van Gelderland. De wedstrijd was internationaal, maar is nu voor clubcompetitie. "De koers was zwaar - ook omdat in de heuvels rond de Posbank nog extra klimmetjes waren toe gevoegd - maar het veld was aan elkaar gewaagd deze keer. Dat bood kansen voor ons team en voor mij. Toen het internationaal was, eindigde ik wel eens bij de beste twintig, maar nu zat winnen erin."

52e Ronde van Gelderland: 120 km

(Apeldoorn/1e wedstrijd Centric Clubcompetitie)

1. Rixt Meijer (Jan van Arckel) 3.28.00, 2. Danique Braam (Jan van Arckel) 0.51, 3. Kirsten Peetoom (Maaslandster), 4. Melanie Klement (Apeldoorn), 5. Paulien Koster (NWV Groningen), 6. Sanne Bouwmeester (Kannibaal), 7. Leonie Lubbinge (Kannibaal), 8. Lorena Wiebes (Swabo) 1.55, 9. Merel Hofman (Restore), 10. Aagtje Dijkman (Noord-Holland