Centric Topcompetitie verder met EPZ Omloop van Borsele

Centric Topcompetitie verder met EPZ Omloop van Borsele

Ruim een maand na de openingswedstrijd in Drenthe (Drentse 8) krijgt de Centric Topcompetitie voor vrouwen een vervolg in de EPZ Omloop van Borsele. Komende zaterdag strijken daar de nodige topploegen neer. Zo zijn van eigen bodem WM3 Pro Cycling en Parkhotel Valkenburg-Destil present.

Ook de UCI-teams van Hitec, Lensworld-Kuota, BTC City Ljubljana, Bizkaia-Durango, Lares-Waowdeals, NCC-Kuota-Torelli en Drops zijn present. Net als de Britse nationale ploeg en de Nederlandse clubs TWC De Kempen, Adelaar Ladies Team, WV Breda,NWV Groningen, Jan van Arckel, Team Drenthe, Maaslandster-Veris, Kleur op Maat BNS, Jos Feron Ladies/Zeeuws Vlaanderen, Swabo Ladies, Equano, Jonge renner, Isorex, WTN, Restore en Regioteam Noord-Holland.

De wedstrijd ondervindt concurrentie van Luik-Bastenaken-Luik waardoor onder anderen Team Sunweb en Boels-Dolmans ontbreken, maar de organisatie wist toch nog de nodige internationale teams te strikken.


Start en finish zijn voorzien aan de Kuipersdijk in 's-Heerenhoek. In totaal krijgen de rensters 136,8 kilometer voor de wielen. Eerst vier grote ronden van 24 kilometer en vervolgens vier slotomlopen van tien kilometer. De start is om 14.30 uur voorzien. De finish wordt verwacht omstreeks 17.55 uur.

De UCI-vrouwenteams rijden met de volgende opstelling:

WM3: Marianne Vos, Riejanne Markus, Yara Kastelijn en Rotem Gafinovitz.

Parkhotel-Destil: Karlijn Swinkels, Natalie van Gogh, Demi de Jong, Aafke Soet, Esther van Veen en Anna Solovey.

Foto: © Sportfoto

Erelijst EPZ Omloop van Borsele:

2016: Barbara Guarischi (Ita)

2015 Kirsten Wild (Ned)

2014 Chloe Hosking (Aus)

2013 Vera Koedooder (Ned)

2012 Ellen van Dijk (Ned)

2011 Kirsten Wild (Ned)

2010 Kirsten Wild (Ned)

2009 Kirsten Wild (Ned)

2008 Kirsten Wild (Ned)

2007 Marianne Vos (Ned)

2006 Marianne Vos (Ned)

2005 Marianne Vos (Ned)

2004 Chantal Beltman (Ned)

2003 Leontien van Moorsel (Ned)

2002 Loes Gunnewijk (Ned)