Riejanne Markus slaat slag in EPZ Omloop Borsele

Riejanne Markus slaat slag in EPZ Omloop Borsele

Riejanne Markus heeft de EPZ Omloop van Borsele op haar naam gebracht. De renster van WM3 rekende in de straten van 's-Heerenhoek af met haar medevluchtster Eugenia Bujak.

De Diemense had de zege in deze Centric Topcompetitie-wedstrijd bepaald niet gestolen. Voordat ze met Bujak op avontuur ging, was ze langdurig zelf in de aanval. Marianne Vos maakte namens WM3 het succes compleet door de sprint voor de derde plek te winnen.

Markus: "We konden een spel spelen in de finale. Ik heb met Bujak de laatste twee ronden vooruit gereden. In de eerste heb ik vol mee gereden, maar daarna sloeg ik een aantal beurten over. Ze maakte een sterke indruk en ik wist Marianne achter me. Ik denk dat het normaal is dat je het dan zo speelt. Maar het bleef ook voor mij een gok of ik haar kon verslaan. Zeker nadat ik al twintig kilometer vooruit was geweest. Maar gelukkig pakte het goed uit. We reden heel sterk als ploeg vandaag en ik kon het afmaken. Een superprestatie."


Voor de renster van WM 3 is de zege een opsteker. "Ik had graag de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik gereden, maar ik was niet helemaal fit geweest in de aanloop. Daardoor besloot de ploegleiding me voor Borsele op te stellen. In de Waalse Pijl voelde ik me sterk afgelopen woensdag en ook de tijdrit in 's-Heerenhoek ging vrijdag goed. Ik ben dus eindelijk in topvorm, nadat mijn voorjaar door een val niet helemaal perfect was uitgevallen. Ik hoop die lijn door te trekken richting de Gracia Orlova waar ik volgende week rijd. En als nieuwe leidster in de Centric Topcompetitie kijk ik ook uit naar de volgende wedstrijd in deze reeks: de Marianne Vos Classic."