Van der Breggen wint ook Luik-Bastenaken-Luik

Van der Breggen wint ook Luik-Bastenaken-Luik

De eerste vrouweneditie voor Luik-Bastenaken-Luik heeft een zege opgeleverd voor Anna van der Breggen. De Zwolse won in een week drie Ardennen-klassiekers. Ze zegevierde ook al in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. 

Deze wedstrijden kregen telkens hetzelfde podium. Ook nu was Lizzie Deignan tweede en werd Kasia Niewiadoma derde. "Dit is onwerkelijk" zei Van der Breggen na het behalen van de trippel. "Dit had mijn week moeten worden en dat werd het. Ik had dit nooit aan zien komen. Bevatten kan ik het nog niet. Het heeft week na week goed uitgepakt voor mij."  


De samenwerking met haar ploeggenote van Boels-Dolmans Lizzie Deignan, werd ook geroemd. "Gelukkig zaten we met z'n tweeën in de kopgroep. Toen de samenwerking minder werd op de Saint Nicolas, kon ik wegkomen en vol doorgaan. Iedereen zat daar kapot. Ik had het voordeel dat ik een sterke ploeggenote achter me had. Die kan ook gaan op het moment dat ze me terug halen."

Annemiek van Vleuten bekroonde een sterk voorjaar met een vijfde plaats én de leiding in de Women's WorldTour. "Ik zie dat als beloning voor een constant en sterk voorjaar" liet de renster van Orica-Scott weten.