Centric Topcompetitie gaat verder in 7 Dorpenomloop

Centric Topcompetitie gaat verder in 7 Dorpenomloop

Komende zaterdag staat de derde wedstrijd van de Centric Topcompetitie op het programma: de Rabobank 7 Dorpenomloop in Wijk en Aalburg. Ondanks de concurrentie van overzeese wedstrijden slaagde de organisatie erin een sterk deelnemersveld te strikken.

Zo zijn met WM3, Parkhotel Valkenburg-Destil en Lotto-Soudal drie sterke UCI-teams present. Ook zijn enkele rensters van Sunweb aanwezig, maar dan in combinatie met Team Textielstad/Jong Renners Ladies Team. Een soortgelijke combinatie maatk Lensworld Kuota met Isorex Ladies Team.

Verder zijn er de clubploegen Adelaar Ladies Cycling Team, WV Breda Ladies Cycling, Team Drenthe, NWV Groningen-Uplus, Jan van Arckel, TWC De Kempen, Regioteam Noord-HOlland, TWC Maaslandster-Zuid-Limburg, Restore Ycling, Swabos Ladies, WV Zeeuws-Vlaanderen-Jos Feron Lady Force, KLeur op Maat, Team Stuttgart en Dynamo Racing present.

Om 15.15 uur valt het startschot voor de 121,2 kilometer lange wedstrijd door de kernen van de gemeente Aalburg. De rensters krijgen eerst drie grote en vervolgens drie kleine omlopen voor geschoteld. Het publiek ziet de rensters in Wijk en Aalburg doorkomen om 16.00, 16.44, 17.28, 17.45 en 18.02 uur. Tijden uiteraard bij benadering. De finish wordt verwacht om circa 18.19 uur. Maar ook vooraf en tijdens de vrouwenwedstrijd is er voor het publiek genoeg te zien. Zo zijn er onder meer wedstrijden voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen die mee tellen voor het Healthy Ageing Tour-klassement.


Riejanne Markus (WM3) gaat aan de leiding van de Centric Topcompetitie. Zij rijdt voor WM3 Pro Cycling. De stand vind je hier: http://www.womenscyclingonline.nl/topcompetitievrouwen/tcstand

De erelijst:

2016: Marianne Vos (Ned)

2015 Chloe Hosking (Aus)

2014 Marianne Vos (Ned)

2013 Marianne Vos (Ned)

2012 Annemiek van Vleuten (Ned)

2011 Marianne Vos (Ned)

2010 Marianne Vos (Ned)

2009 Marianne Vos (Ned)

2008 Loes Markerink (Ned)

2007 Marianne Vos (Ned)