Centric Topcompetitie kent finale in Zwolle

Centric Topcompetitie kent finale in Zwolle

De slotwedstrijd van de Centric Topcompetitie voor vrouwen start om 12 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Er wordt koers gezet naar Hasselt, waar de dijk van Hasselt naar Genemuiden een eerste scherprechter kan zijn. Achter Kampen worden smalle wegen opgezocht, waarna de dijken langs de IJssel bij Wilsum en Zalk opnieuw voor verbrokkeling kunnen zorgen. In Zwolle wacht omstreeks 15.33 uur de Ceintuurbaan.

De afgelopen jaren kwamen vaak eenlingen of groepjes aan op deze brede ringweg, maar sprinten kun je er ook prima. Het lijkt erop dat er een nieuwe naam op de erelijst komen te staan, aangezien Anna van der Breggen (2013, 2014 en 2016) en Kirsten Wild (2010 en 2015) niet present zijn deze keer vanwege andere verplichtingen. Belangrijkste naam op het affiche is Jolien D'hoore die na Carla Ryan (2012) de tweede buitenlandse winnares kan worden van deze wedstrijd die voorheen in de wijk Stadshagen eindigde maar al enkele jaren op de Ceintuurbaan eindigt. Daarmee begint en finisht de wedstrijd op dezelfde locaties als de Ster van Zwolle. De finale van de wedstrijd is ook een kopie van de openingswedstrijd van het Nederlandse wegseizoen. 


Wiggle High 5, Hitc,  WM3, Loutto Soudal, Parkhotel-Destil en Sport Vlaanderen zijn de aanwezige UCI-teams in Zwolle. Het veld wordt compleet gemaakt door Adelaars Ladies, WV Breda Ladies, Team Drenthe, NWVG-Uplus, Jan van Arekl, Textielstad-DJR, TWC de Kempen, Maaslandster Veris CCN, Swaboladies, Jos Feron/LadyForce, Restore, KLeur op Maat-BNS, Dynamo Racing en Regio Team Noord-Holland.  

Deelnemerslijst