Buysman verrast sprinters in Omloop IJsseldelta

Buysman verrast sprinters in Omloop IJsseldelta

De Omloop van de IJsseldelta is gewonnen door Nina Buysman. De renster van Parkhotel Valkenburg-Destil reed in de slotfase weg met Loes Adegeest en versloeg haar in de sprint. Lucy Garner (Wiggle-High 5) won de sprint van het peloton en werd derde.

Nina Buysman was dolblij met de winst. "Voor mij is dit echt de mooiste zege uit mijn wielerloopbaan. Een UCI-wedstrijd winnen? Ik had er vooraf niet op gerekend. Maar het peloton viel opeens stil toen we op de brug over de IJssel kwamen in Zwolle, het liep naar beneden en ik probeerde het gewoon. Ik sloeg direct een kloof, maar durfde me niet te vroeg rijk te rekenen. Ik bleef maar omkijken, maar ze kwamen maar niet. Toen ging ik erin geloven. Ik was al langer sterk bezig, maar nu komt het er eindelijk uit."

 


Loes Adegeest was na afloop zeer content met haar podiumplek. " Ik heb hiervoor nog nooit bij de beste dertig gereden in een UCI-wedstrijd en nu sta ik opeens op het podium. En dat in mijn thuiswedstrijd'' De renster van de NWV Groningen-Uplus was dik tevreden met een tweede plek, van winnen had ze niet gedroomd. ,,Ik zat er op het eind aardig door. En als ik nog ambities gehad had, was dat direct verdwenen toen Buysman aanzette. Ik kon alleen nog maar hopen dat ik het peloton voor zou blijven. Heel mooi dat dit gelukt is.''

Garner sprintte voor de derde stek. "Het was even geleden dat er voor mij gewerkt werd in de sprint, maar het pakte goed uit in de sprint. Jammer dat het niet voor de zege was"

Marianne Vos heeft de Centric Topcompetitie gewonnen, Floortje Mackaij won het jongerenklassement.

Ingrid Tempert won de prijs van de strijdlust in Zwolle, zij reed halverwege de wedstrijd lange tijd vooruit.