Van 't Geloof wint GP Groenen in Veldhoven

Van 't Geloof wint GP Groenen in Veldhoven

De GP Groenen Groep in Veldhoven is gewonnen door Marjolein van 't Geloof. De renster van Jan van Arckel bleef in deze tweede wedstrijd van de Centric Clubcompetitie junioren Lorena Wiebes (Swabo)voor. Derde werd Leonie Lubbinge van Team Drenthe.

De wedstrijd eindigde in een sprint, maar niet nadat een wedstrijd lang geprobeerd was om die massale aankomst te ontlopen. In de slotfase waagden Nagengast en Colborne nog een poging, maar ze werden in de laatste kilometer nog tot de orde geroepen. 


Lorena Wiebes is de nieuwe leider in de Centric Clubcompetitie. Zij neemt de leiderstrui over van Rixt Meijer, de winnares van de Ronde van Gelderland. Wiebes is ook al leidster in het Healthy Ageing Tour-klassement. Ze won bovendien de Healthy Ageing Tour en de Piccolo Trofeo Binda.

Van 't Geloof spaarde zich niet onderweg. "Ik heb onderweg de sprints aangetrokken voor Evy Kuijpers, die zich richtte op dit klassement. Maar ik voelde onderweg al wel dat ik goed was en ging met vertrouwen de eindsprint in.  Voor mij is de wedstrijd ideaal verlopen. Met Jan van Arckel slaagden we erin de wedstrijd te controleren. We wilden het graag op een sprint laten uitlopen. In de slotkilometers wisten we een perfect treintje te vormen. Het is een lekkere lange aankomst en dat lukt me. Ik ben hier heel blij mee. De clubcompetitie is een groot doel voor onze club en dan is het mooi om het hier af te maken."

Jan van Arckel won met Meijer ook al de openingswedstrijd.

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe