Bouwmeester sprint naar winst in Kerspelen

Bouwmeester sprint naar winst in Kerspelen

Sanne Bouwmeester heeft de Wadro Omloop van de Kerspelen gewonnen. De renster van de Kannibaal wist in deze wedstrijd uit de Centric Clubcompetitie twee medevluchtsters achter zich te houden in finishplaats Harkema.

Annet Pit werd tweede, Marije Joling eindigde als derde. Lorena Wiebes won de sprint van het achtervolgende peloton. Zij blijft leider in de Centric Topcompetitie en uiteraard ook in het jongerenklassement. "Het is een belangrijk doel voor mijn verenging Swabo, maar uiteraard richt ik mij vooral op de kampioenschappen, die er aankomen. Om te beginnen het NK in Montferland" zei Wiebes, die met Nicole Steigenga, Tim Naberman en Daan Hoole uitgenodigd was voor de Shimano Talents Days de afgelopen week. "We moesten flink klimmen in Oostenrijk, maar toch had ik wel de benen om te winnen hier. Maar helaas reden die drie nog weg en wilde niemand het gat nog dicht rijden." 


Bouwmeester was content met haar eerste grote zege, een overwinning waar ze tegen aan zat te hikken na een serie podiumplaatsen in de afgelopen weken. De wedstrijd werd beslist met een ultieme uitval van drie. "We werkten goed samen, maar zaten er allemaal best wat doorheen op het laatst" zei de winnares. "Ik was in principe blij met elke podiumplaats, maar uiteraard heel blij dat het de overwinning is geworden. Winnen deed ik al eerder, maar nog nooit in een klassieker." 

Omloop der Kerspelen: 120 km (Centric Clubcompetitie) 1. Sanne Bouwmeester (Kannibaal), 2. Annet Pit (Adelaar Ladies), 3. Marije Joling (Drenthe), 4. Lorena Wiebes (Swabo), 5. Leontien Lubbinge (Kannibaal), 6. Charlotte Kool (Stadion/Volendam ), 7. Marjolein van 't Geloof (Jan van Arckel), 8. Kirstie van Haaften (Restore), 9. Britt Teunissen (De Kempen), 10. Ymke Stegink (De Jonge Renner)