Van Vleuten oppermachtig in Boels Ladies Tour

Van Vleuten oppermachtig in Boels Ladies Tour

Annemiek van Vleuten heeft in Sittard de 20e editie van de Boels Ladies Tour op haar naam gebracht. De renster van Orica-Scott zag haar eindzege in de 149 kilometer lange slotrit door Limburg niet meer in gevaar komen. Het was voor Van Vleuten haar eerste eindoverwinning in deze ronde, maar dat deed ze overtuigend, want ze droeg de oranje leiderstrui vanaf de openingstijdrit in Wageningen en hield deze zes dagen vast. 

"Toen ik het rittenschema van de ronde zag wist ik dat dit dé perfecte voorbereiding op het WK in Bergen zou zijn. Kort na mijn hoogtestage bood deze wedstrijd de gelegenheid om me goed te testen. Maar los van het WK ben ik heel blij met deze overwinning. Deze Nederlandse WorldTour-wedstrijd wilde ik graag op mijn naam brengen. Het rittenschema was zeker een verbetering in vergelijking met vorige jaren en bood kansen voor iedereen. De sprinters, de tijdrijders en de klimmers kwamen allemaal aan hun trekken. De zaterdagetappe was cruciaal, want toen wist ik op de meeste concurrenten een kloof te slaan en toen moest ik vooral Anna van der Breggen in het oog houden. Dat lukte vandaag."Elf koploopsters mochten van klassementsleidster Annemiek van Vleuten op avontuur: Christine Majerus (Boels-Dolmans), Amy Cure (Wiggle-High 5), Jeanne Korevaar (WM3), Lucinda Brand, Rozanne Slik (Sunweb), Alexis Ryan (Canyon-Sram), Natalie van Gogh (Parkhotel-Destil), Chloe Hosking (Ale Cipollini), Marta Tagliaferro (Cylance), Winanda Spoor (Lensworld-Zannata) en Roxane Knetemann (FDJ). Uiteindelijk moesten Korevaar, van Gogh en Hosking de anderen laten gaan. Niewiadoma reed in de finale uit deze groep weg op de Snijdersberg en ging daarmee op zoek naar een mooi afscheidscadeau voor haar WM3-formatie. Maar Janneke Ensing en Lucinda Brand kwamen op vier kilometer aansluiten, waarna Ensing het alleen probeerde.

"Dit is de grote zege waar ik naar op zoek was. Ik heb dit jaar veel top 10-klasseringen behaald in de wereldbeker, waar ik trots op ben, maar het gaat ook om zeges boeken. En die is er nu. In het klassement heb ik wat tijd verspeeld de afgelopen dagen, dat was jammer, maar het gaf me nu de ruimte om voor de zege te gaan. Ik voelde me heel goed vandaag en heb er heel diep voor moeten gaan, maar dat was het allemaal waard."