Sunweb naar wereldtitel ploegentijdrit vrouwen

Team Sunweb heeft de wereldtitel ploegentijdrit bij de vrouwen veroverd. De ploeg bleef titelverdediger Boels-Dolmans voor in Bergen. De ploeg reed met een Nederlands kwartet: Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Floortje Mackaij en Sabrina Stultiens.

 

Van Dijk wint al met een derde team de wereldtitel ploegentijdrit, hiervoor deed ze dat bij Specialized-Lululemon en Boels-Dolmans. Coach Adriaan Helmantel was aangenaam verrast: "Dit is fantastisch. We wisten wel dat we mee konden doen voor de medailles. En als het heel goed zou draaien, was het niet onmogelijk om wereldkampioen te worden. Het draaide super. Dit is echt kicken, maar ook het resultaat van heel veel werk dat we hier in hebben gestopt. Meerdere trainingskampen en alles tot in details. Alles wat we ontwikkeld hebben voor de mannen is ook ter beschikking van de vrouwen. We konden lang met zes blijven zonder dat er iemand verzwakte. Voor ons als ploeg is het extra mooi dat het in teamverband ligt."


Van der Breggen: 'Alles aan gedaan'

Anna van der Breggen had met Boels-Dolmans graag haar eerste wereldtitel behaald, maar stapte snel over de teleurstelling heen. "We hebben niet gewonnen, maar hebben er wel alles aan gedaan. Dan kun je wel tevreden zijn met je tijdrit. Het was de bedoeling om de klim met zes over te komen, dat lukte, daar zijn we tevreden over. Ik weet niet waarom we zoveel tijd verloren hebben in het laatste stuk, maar het verlies is natuurlijk wel zuur, als je zo dicht bij de zege bent geweest. We hadden vijftien seconden voor bovenop en volle bak naar beneden gegaan. Dan mag jij mij vertellen waar het aan ligt, ik weet het niet."

Foto (c) Sportfoto.nl-Dick Soepenberg