Healthy Ageing Tour-klassement junior-vrouwen en nieuweling-meisjes verder uitgebouwd

Healthy Ageing Tour-klassement junior-vrouwen en nieuweling-meisjes verder uitgebouwd

Het Healthy Ageing Tour-klassement voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes wordt in 2018 verder uitgebouwd. Beide categorieen krijgen er met de Ronde van Twente, de driedaagse Boels Ladies Tour en de Rogelli Bavelse Berg Classic drie nieuwe wedstrijden bij die niet alleen kwantitatief meer uitdaging geven, maar ook kwalitatief voor een beter wedstrijdaanbod zorgen. De nieuwelingen-meisjes krijgen daar nog eens extra de Wim Hendriks Trofee bij.

 
Gebleven zijn de omlopen Omloop van Strijen, Omloop door het Land van Kleine Hein, Marianne Vos Classic, Noord-Drentse Dorpenomloop en de Bergomloop Berg en Terblijt. Daarmee telt de reeks negen wedstrijden bij de nieuweling-meisjes en acht bij de junior-vrouwen. Beide wedstrijdgroepen reden vorig jaar zes wedstrijden. In Berg en Terblijt en in het eindklassement van de Boels Ladies Tour worden dubbele punten gegegeven. "Door de zwaarte van de wedstrijden willen we die zwaarder laten wegen in het klassement" zegt coordinator Wim van Duivenbode. "Al met al hebben we een mooie evenwichtige reeks wedstrijden. Met ons klassement willen onze sponsoren Healthy Ageing Tour en CyclingOnline.nl de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes een podium geven om zich in de kijker te rijden bij pers, publiek maar ook toekomstige teams."

Het Healthy Ageing Tour Klassement werd in 2017 in het leven geroepen. Uitgangspunt van coördinator Wim van Duivenbode en de betrokken sponsors is om de ontwikkeling van jonge rensters te stimuleren door een gevarieerd wedstrijdaanbod te brengen waarbij de ontwikkeling van rensters en onderlinge competitie wordt gestimuleerd. Hoofdsponsor van het klassement is de Healhty Ageing Tour, de internationale wedstrijd voor elite- en junior-vrouwen in Noord-Nederland. Het project wordt door deze ondersteuner en door mediapartner CyclingOnline.nl voor minimaal drie jaar ondersteund. De eerste editie werd gewonnen door Susanne Meistrok (junior-vrouwen) en Ilse Grit (nieuweling-meisjes).

 

Wedstrijden Healthy Ageing Tour klassement 2018

Junior-Vrouwen

10-mrt Omloop van Strijen

14-apr Omloop door het Land van Kleine Hein

12-mei Marianne Vos Classic

26-mei Noord Drentse Dorpenomloop

7-jul Ronde van Twente

19-aug Bergomloop Berg en Terblijt

31 aug / 2 sept Boels Ladies Tour driedaagse

16-sep Bavelse Berg Classic

Wedstrijden Healthy Ageing Tour klassement 2018 Nieuwelingen meisjes

10-mrt Omloop van Strijen

14-apr Omloop door het Land van Kleine Hein

12-mei Marianne Vos Classic

28-apr Wim Hendriks Trofee

26-mei Noord Drentse Dorpenomloop

7-jul Ronde van Twente

19-aug Bergomloop Berg en Terblijt 1 en 2 sept Boels Ladies Tour tweedaagse

16-sep Bavelse Berg Classic

Alle informatie is gedurende het seizoen te vinden op www.womenscyclingonline.nl