Foto-terugblik op Strade Bianche Women 2018

Foto-terugblik op Strade Bianche Women 2018

Anna van der Breggen won zaterdag haar eerste wegwedstrijd van 2018: de Strade Bianche voor vrouwen. Het was - in de vierde editie - de eerste Nederlandse zege in deze Italiaanse eendagswedstrijd over deels onverharde wegen.  De UCI Women's WorldTour krijgt een vervolg in de Ronde van Drenthe zondag.

De foto's werden gemaakt door Oscar de Waele van Sportfoto.nl Op deze foto's is copyright van toepassing. Deze mogen dus niet zonder toestemming van de fotograaf gebruikt worden.


 

Bij de start is de kleding nog schoon. Hier Waowdeals Pro Cycling met van links naar rechts Monique van de Ree, Pauliena Rooijakkers, Anouska Koster, Jeanne Korevaar en Riejanne Markus

 

De heuvels, de cipressen en de middeleeuwse dorpjes, alle charmes van Toscane waren te zien alleen niet in de zon die het landschap normaal gezien zo mooi kleurt.

 

De wegen van de Strade Bianche zijn - ook door de net op tijd gesmolten sneeuw - nat en dus modderig. Hier rijdt het peloton nog enigszins gegroepeerd.

 

Met een solo die wat impulsief gestart werd wint Anna van der Breggen de Strade Bianche

 

De blijdschap en de felicitaties van wereldkampioene Chantal Blaak, die zelf maar net naast het podium eindigt. Verzorger Smiley doet zijn bijnaam eer aan.