Blaak, Vos en Brand in Trofeo Alfredo Binda

Blaak, Vos en Brand in Trofeo Alfredo Binda

De derde wedstrijd van de UCI Women's WorldTour wordt zondag op Italiaanse bodem gereden. In de Trofeo Alfredo Binda zijn onder anderen Europees kampioene Marianne Vos, wereldkampioene Chantal Blaak en Lucinda Brand van de partij.

Belangrijke afwezigen namens Nederland zijn Ellen van Dijk (die vorig jaar Coryn Rivera nog op sleeptouw naar de zege nam), olympisch kampioene Anna van der Breggen, Amy Pieters (winnares Ronde van Drenthe) en de nog altijd op trainingskamp zijnde Annemiek van Vleuten.

De Trofeo Alfredo Binda start om 12.15 uur. en schotelt de deelneemsters een wedstrijd van 131 kilometer voor. De wedstrijd begint met een aanlooproute van 22,2 kilometer, een grote ronde van 37,7 kilometer en tenslotte vier omlopen van 17,8 kilometer. Op de klim in die ultieme omloop slaat het veld uiteen, maar vorig jaar liet Rivera zien dat het ook een sprint kan worden van een kleinere groep.

De wedstrijd wordt via RAI uitgezonden, maar is ook te zien voor mensen met een Eurosport Player.


Wereldkampioene Chantal Blaak is één van de zes renster die namens Boels-Dolmans zondag in actie komen in de derde wedstrijd van de Women's WorldTour-wedstrijd Trofeo Alfredo Binda.
Ook Jip van den Bos is actief. Megan Guarnier, Anna Plichta, Karol-Ann Canuel en Amalie Dideriksen maken de selectie van Danny Stam compleet.

 

Waowdeals heeft zondag Marianne Vos en Dani Rowe als troefkaarten in de Trofeo Alfredo Binda, de derde wedstrijd van de UCI Women's WorldTour. De ploeg heeft verder Pauliena Rooijakkers, Anouska Koster en Riejanne Markus  tot de beschikking. Ploegleider Jeroen Blijlevens start dus met vijf rensters.

Lucinda Brand - nog door een val en lekke banden getroffen in de Ronde van Drenthe - is de enige Nederlandse in de gelederen van Team Sunweb zondag in de Trofeo Alfredo Binda.
In deze Women's WorldTour-wedstrijd zet de ploeg in op de winnares van vorig jaar, de Amerikaanse Coryn Rivera. Verder rijden Leah Kirchmann, Juliette Labous, Liane Lippert en Ruth Winder onder leiding van de Duitse ploegleider Hendrik Werner. 

De wedstrijd is al aan de elfde editie toe. Drie keer won er een Nederlandse, telkens was dat Marianne Vos. Zij won in 2009, 2010 en 2012.