Trofeo Binda: Niewiadoma klopt Blaak en Vos

Trofeo Binda: Niewiadoma klopt Blaak en Vos

De Trofeo Alfredo Binda is gewonnen door Kasia Niewiadoma. De Poolse van Canyon-Sram wist op de laatste helling voor de finish een kloof te slaan.

 

Amanda Spratt leek aan te sluiten, maar kon net niet in het wiel bij de oud-renster van Rabo-Liv komen en viel terug. Niewiadoma maakte op de door regen glad geworden straten indruk met haar afdalingskwaliteiten, maar was bovenal de sterkste in de beklimmingen vandaag.

 


Hoewel Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten ontbraken in deze derde wedstrijd van de UCI Women's WorldTour, lieten de Nederlandse vrouwen zich opmerken. Wereldkampioene Chantal Blaak sprintte naar de tweede plek, Europees kampioene Marianne Vos werd derde. Beide Nederlandse rensters hadden het even lastig toen onder andere Elisa Longo Borghini de achtervolging inzette op Niewiadoma, maar wisten weer aan te sluiten en sprintten naar een podiumplaats.

 

Blaak was dichtbij de winst, maar stapte daar snel over heen. "Ik ben zeker tevreden" zei Blaak. : Het is geen schande dat ik Kasia bergop niet kon volgen. Het hoogst haalbare in deze situatie was tweede en dat is gelukt. Dus ik ben blij. Het was een afvalrace, er werd echt gekoerst en het weer droeg er natuurlijk ook nog aan bij. Het was nat en koud, een echte sloopkoers."

Ook Vos kon goed leven met haar derde stek. "Kasia was de beste in koers vandaag en verdiende het om te winnen. Ze liet zien ene troef te zijn voor het komende wereldkampioenschap. Ik ben zelf heel blij met de vorm die ik kon etaleren, we zullen zien waar dat toe leidt de komende maanden." Foto: &copy; Sportfoto-Fabiano Ghilardi</p>