Van der Breggen soleert naar winst in Vlaanderen

Van der Breggen soleert naar winst in Vlaanderen

Anna van der Breggen heeft de Ronde van Vlaanderen op haar naam gebracht. De renster van Boels-Dolmans soleerde naar de streep over een lengte van ruim 25 kilometer.

Vorig jaar won de Overijsselse al de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Vlaanderen ontbrak nog op haar palmares. "Het was ver van de finish dat ik aan ging, maar het was een goed scenario. Als ik het niet zou halen, hadden Chantal Blaak, Megan Guarnier en Amy Pieters zich kunnen sparen. En anders was het voor mij. Mooi dat ik deze wedstrijd aan mijn palmares kan toevoegen."


Van der Breggen trainde de afgelopen periode na deze wedstrijd toe en reed geen wedstrijden na de Ronde van Drenthe op 11 april. Eerder dit seizoen won ze de Strade Bianche.

Ze is de vijfde Nederlandse winnares na Miriam Melchers (2005, 2006) Annemiek van Vleuten (2011), Marianne Vos (2013) en Ellen van Dijk (2014).

Amy Pieters maakte het succes van Boels-Dolmans compleet door tweede te worden. Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) eindigde als derde en maakte er een compleet Nederlands podium van.